Nieuwsbrief juni 2017

Versterking gezocht voor het COB-bureau

Vanwege uitbreidende werkzaamheden is het COB op zoek naar een administratief medewerker die ook projecten ondersteunt en bijeenkomsten organiseert. Of andersom: een organisator die ook administratieve klusjes met plezier oppakt. Solliciteren kan tot 1 augustus.

Het COB-bureau is een zeer dynamische werkplek. De taken zijn gericht op het ondersteunen van de coördinatoren op administratief, communicatief en organisatorisch vlak. Je werk kan ingewikkeld zijn, maar soms ook helemaal niet. Het is belangrijk dat je flexibel, praktisch, nauwkeurig en proactief bent. En dat je zowel plezier hebt in het van A tot Z regelen van bijeenkomsten als het bijhouden van ons relatiebeheersysteem.

Het gaat om een functie van twee dagen per week. Later kunnen het wellicht méér dagen worden, dat is mede afhankelijk van de bijdrage die je aan het team kunt leveren. Om in aanmerking te komen, dien je vanaf uiterlijk 1 september voor onbepaalde tijd beschikbaar te zijn.

Spreekt deze beschrijving je aan? Stuur dan voor 1 augustus je cv en een motivatiebrief naar info@cob.nl. Op www.cob.nl vind je meer informatie over het COB. Als je echt geïnteresseerd bent en meer specifieke informatie wilt, dan kun je bellen met 085-4862410.

Kom op het podium!

Bespeelt u een instrument of kunt u goed zingen? Laat het ons weten! We willen een COBand formeren om het komende COB-congres op 3 november 2017 van livemuziek te voorzien.

Een COBand kan natuurlijk alleen maar uit bandleden uit het netwerk bestaan. We zijn in ieder geval op zoek naar een drummer, bassist, toetsenist en wellicht nog een gitarist (bij alles geldt: kunnen zingen is een pre!). Ook blazers en strijkinstrumenten zijn welkom. Of misschien bespeelt u wel iets heel anders? Of heeft u een prachtige zangstem?

Livemuziek tijdens het COB-congres 2015. (Foto: Vincent Basler)

Ter voorbereiding op het optreden tijdens het COB-congres zal een aantal keren worden geoefend. Allart Hoekstra, webdeveloper bij het COB en frontman van Heavylight, zal de sessies begeleiden en de band indien nodig aanvullen als zanger en gitarist.

Wilt u optreden voor een gegarandeerd volle zaal? Stuur dan een e-mail naar allart.hoekstra@cob.nl en vertel kort over uw speelervaring.

COB-café Gaasperdammertunnel op 22 september

Deze zomer ronden Rijkswaterstaat, IXAS en het COB de eerste fase af van het leertraject van de Gaasperdammertunnel. De resultaten worden gepresenteerd in een COB-café op vrijdag 22 september 2017.

In het leertraject wordt gekeken naar drie centrale thema’s: veiligheid, integratie civiel-ICT en omgevingsmanagement. De eerste bevindingen zijn gereviewd door hoogleraren en externe experts én aangevuld op basis van de kennisdag voor tunnelexperts. Alle resultaten zullen samenkomen in een publicatie. Die wordt op vrijdag 22 september gepresenteerd in een COB-café op de Bouwcampus in Delft.
>> Meer informatie en aanmelding

Ook interessant:

Benieuwd naar de dilemma’s op het gebied van ICT? Kijk dan op 5 september 2017 naar de Nd Webinar over de Gaasperdammertunnel. Aan het woord zijn Ewald van Dorst, technisch manager TTI vanuit Rijkswaterstaat, en zijn counterpart vanuit het consortium IXAS.
>> Meer informatie

Laatste platformbijeenkomst Richard van Ravesteijn

Na tien jaar bevlogen coördinatorschap heeft Richard van Ravesteijn woensdag 21 juni 2017 afscheid genomen van het COB. Tijdens de bijeenkomst van het platform Kabels en leidingen deed ook voorzitter Sjaak Verburg een stap terug.

Richard en Sjaak werkten nauw samen bij het vormgeven van de platformbijeenkomsten. Ook waren ze allebei betrokken bij diverse COB-werkgroepen. Onder leiding van Richard zijn onder meer de rapporten Innovatieve opsporingstechnieken ondergrondse infrastructuur, Kabels en leidingen detecteren zonder graven, Verdienstelijke netwerken, Kabels, leidingen en mensen, en Data delen tot stand gekomen. Het COB is Richard en Sjaak zeer dankbaar voor hun jarenlange inzet!

Ook bij het COB…

Bijeenkomst Verificatie en validatie

Op 21 juni jl. organiseerden het KPT en het COB de derde bijeenkomst binnen het project Verificatie en validatie. Deze keer stond ’testen in de praktijk’ centraal. Tachtig geïnteresseerden discussieerden mee over het testen van veiligheidsvoorzieningen in o.a. de Stadsbaantunnel, de Willem Alexandertunnel en de Ketheltunnel. In september volgt de vierde bijeenkomst met als thema softwaretesten.
>> Presentaties op website KPT

Platform Meerwaarde ondergrond

Voor wie op 21 juli aanstaande niet op vakantie is: deze dag organiseert het platform Meerwaarde ondergrond een excursie naar het Museonder. Wat is de (ondergrondse) waarde van dit museum en wat zijn de nieuwe plannen? Op 28 september is de volgende platformbijeenkomst. Fransje Hooimeijer, universitair docent Environmental Technology and Design aan de TU Delft, zal dan wetenschap en praktijk bij elkaar brengen.
>> Lees meer

Platform Beheer en onderhoud

De leden van het COB-platform Beheer en onderhoud zijn maandag 26 juni 2017 op bezoek geweest bij het Universitair Medisch Centrum (UMC) en het calamiteitenhospitaal in Utrecht. Een leuke en inspirerende bijeenkomst met mooie inzichten in beheer en onderhoud in de ziekenhuisbranche. Indrukwekkend om te zien wat er allemaal nodig is om de functionaliteit in stand te houden.
>> Lees meer