Plan: tunnel onder Amstel bij Carré

AMSTERDAM – Een tunnel onder de Amstel, van het Amstel Hotel tot de Stopera, kan parkeerproblemen voor onder meer Carré en Amstel Hotel voor eens en altijd oplossen.

Vorig jaar presenteerde aannemer Strukton al plannen om de Amsterdamse grachten te ondertunnelen voor parkeerruimte, bioscopen, sportzalen en andere voorzieningen.

Samen met het Amstel Hotel en Carré is nu een concreet plan uitgewerkt voor een tunnel onder de Amstel. ”Dat is echt nog niet op het punt van schop in de grond,” zegt Katja Beekman van Strukton. ”We willen dit plan verder uitwerken.”

De oorspronkelijke tunnelplannen, gemaakt door het Amsterdamse architectenbureau Zwarts & Jansma, konden tot nu op weinig bijval rekenen in de stad.

Strukton wil die steun nu begin april kweken, als het voorstel voor ‘Amfora Amstel’ wordt gepresenteerd in Carré. ”We willen alle belanghebbenden, waaronder de gemeente, hierbij betrekken en samen toepassingen voor Amfora Amstel uitwerken.”

Net vandaag heeft Strukton voor het Amforaplan een internationale architectenprijs gewonnen van vakblad The Architectural Review, de Big Urban Projects Award. (HERMAN STIL)

Bron: Parool.nl