Stichting A.M. Schreuders

De Stichting A.M. Schreuders is in 1998 opgericht om vernieuwend ondergronds bouwen te stimuleren en te inspireren. Op deze manier wil de stichting haar bijdrage leveren aan het oplossen van ruimtelijke problemen in ons dichtbebouwde land in een tijd van overvolle wegen, dichtbebouwde stadskernen en groengebieden die steeds kleiner worden.

Elk jaar reikt Stichting A.M. Schreuders prijzen uit voor bijzondere prestaties op het gebied van ondergronds bouwen. Het ene jaar is dit de Schreudersprijs, die bestemd is voor een innovatieve bouwtechniek of een creatieve ondergrondse oplossing van bedrijven. Het andere jaar wordt de Schreudersstudieprijs uitgereikt. Daarvoor komen studenten van Nederlandse hogescholen of universiteiten in aanmerking. Zij verdienen de prijs met een succesvol afstudeerproject, dat te maken heeft met ondergronds bouwen.

Met het winnen van de prijs wordt het bedrijf of de student in het zonnetje gezet en krijgen zij eer en erkenning voor hun opvallende idee of prestatie.

Hoe kun je winnen?

Beide prijzen kennen een open inschrijving: wie denkt voor de prijs in aanmerking te komen, wordt van harte uitgenodigd zijn of haar project in te sturen. Een onafhankelijk jury van deskundigen buigt zich over alle inzendingen en selecteert de vijf beste projecten. Een van hen zal de prijs mee naar huis nemen. De overige genomineerden maken kans op een eervolle vermelding.

De Schreudersprijs

De tweejaarlijkse Schreudersprijs is een beloning van 25.000 euro aan een bedrijf voor een knap bouwproject, een innovatieve bouwtechniek of een creatieve ondergrondse oplossing. Om voor de prijs in aanmerking te komen, moet het gaan om een prestatie van een Nederlands bedrijf in binnen- of buitenlandse bodem, of van een buitenlands bedrijf in Nederlandse bodem.

 

De Schreudersstudieprijs

De tweejaarlijkse Schreudersstudieprijs is een beloning van 2.500 euro aan een student voor een bijzonder afstudeerproject op het gebied van ondergronds ruimtegebruik heeft gedaan. De Stichting A.M. Schreuders wil de vernieuwende blik van studenten blijven stimuleren. De kiem van (ondergronds) bouwend Nederland ligt immers in het onderwijs.