Gezocht: platformcoördinator Beheer en onderhoud

Het Nederlands kenniscentrum voor ondergronds bouwen en ondergronds ruimtegebruik (COB) heeft in haar programma 2015-2020 het thema assetmanagement een belangrijke plek gegeven. Hiervoor is onder meer het platform Beheer en onderhoud opgericht. Wordt u de nieuwe coördinator van dit platform?

Een COB-(platform)coördinator heeft intensief contact met het netwerk van het COB. Belangrijke kerntaken zijn het opzetten of activeren van platforms en het enthousiasmeren van het netwerk om met tijd en geld bij te dragen aan onze projecten. Dat vereist praktische slimheid en een ondernemende houding. Samenwerken en het delen van kennis en ervaring staan centraal.

Wij zoeken een coördinator van het platform Beheer en onderhoud met de volgende kenmerken:

  • Heeft veel te maken (gehad) met dagelijks en groot onderhoud, is bijvoorbeeld (adviseur van een) objectbeheerder of assetmanager (geweest).
  • Is procesgericht en kent kwaliteitsprocessen, bv. PAS 55 of ISO 55000.
  • Heeft affiniteit met civiele techniek en technische systemen.
  • Beschikt over een netwerk binnen de overheid (landelijk en regionaal) en de aannemerij.
  • Heeft minimaal vijf jaar ervaring in het vakgebied.

>> Download de uitvraag als pdf, inclusief bijlagen
Zie bijlage 1 voor een nadere taakomschrijving. In bijlage 2 vindt u de kenmerken en uitgangspunten van het COB. Als u zich hier niet van harte in kunt vinden, raden we u aan om niet te solliciteren.

Over het platform

Een COB-platform bestaat uit een groep deskundigen vanuit opdrachtgevers en opdrachtnemers die regelmatig bijeenkomen om ontwikkelingen en vraagstukken te bespreken. Zij maken gezamenlijk een agenda. Tijdens de bijeenkomsten en werkbezoeken wordt gewerkt aan drie doelstellingen (zoals bij alle COB-platforms):

  • Het creëren van een veilige omgeving waarin deelnemers hun vragen, zorgen en ervaringen kunnen delen en zo informeel van elkaar kunnen leren.
  • Het identificeren van gezamenlijke opgaven die ook gezamenlijk worden uitgeplozen en vervolgens uitgewerkt en doorontwikkeld worden.
  • Het laten inspireren door deskundigen buiten het eigen werkveld en het daardoor ontwikkelen van een gezamenlijke visie.

Afhankelijk van het onderwerp worden er vanuit het platform soms subgroepen samengesteld die een thema verder uitwerken en de resultaten weer aan het platform teruggeven. Een belangrijke succesfactor is het creëren van sectorbreed draagvlak bij de deelnemers.

Het platform B&O heeft als scope: beheer, instandhouding en renovatie van ondergrondse infrastructuur met alle hiertoe behorende civiele en VTTI-systemen, waarbij

  • ‘beheer’ betrekking heeft op de inrichting en implementatie van processen;
  • ‘instandhouding’ de operationele/technische werkzaamheden omvat;
  • ‘renovatie’ grootschalige, levensduur verlengende instandhouding betreft.

Procedure

De functie staat open voor kandidaten in dienst van organisaties die participant zijn van COB. Tot uiterlijk 9 november 2016 kunt u zich kandidaat stellen door een korte brief en CV te sturen naar Ellen van Eijk: ellen.vaneijk@cob.nl. Daarna wordt de kandidatenlijst voorgelegd aan het selectieteam en zullen we u zo spoedig informeren over het vervolg.