Nieuwsbrief Augustus 2014

In deze nieuwsbrief:

>> HAAL OOK ALLE WINST UIT DE ONDERGROND!
>> PROGRAMMA COB-CONGRES 2014 ONLINE
>> GAAT U MEE NAAR A2 MAASTRICHT?
>> NIEUWS VAN HET KENNISPLATFORM TUNNELVEILIGHEID
>> OOK BIJ HET COB…

Haal ook alle winst uit de ondergrond!

De ondergrond zit vol kansen: benut u ze allemaal? Op 9 oktober 2014 kunt u daarachter komen. De COB-platforms Kabels &Leidingen en Ordening &Ondergrond organiseren die dag een gezamenlijke bijeenkomst waarop kanshebbers en kanskenners inzichten en ervaringen kunnen uitwisselen.

Binnen de COB-platforms KABELS &LEIDINGEN en ORDENING &ONDERGROND wordt voortdurend gezocht naar manieren om partijen zoals opdrachtgevers, ontwikkelaars, projectleiders en bestuurders bewust te maken van de kansen die de ondergrond biedt. Op 9 oktober aanstaande organiseren de platforms hiertoe een gezamenlijke bijeenkomst voor platformdeelnemers (kanskenners) én hun collega’s die mogelijk winst laten liggen (kanshebbers). Tijdens de bijeenkomst delen de groepen hun ervaringen en inzichten, en bepalen ze gezamenlijk wat hen gaat helpen in de toekomst, en wat of wie ze nodig hebben om de kansen te pakken.

Denkt u dat u best eens een kanshebber zou kunnen zijn? Neem dan contact op met Edith Boonsma via EDITH.BOONSMA@COB.NL / 085 4862 408 voor meer informatie over de bijeenkomst.

>> LEES MEER OP ONZE WEBSITE

Congresprogramma online

Aan de uitnodiging wordt nog gewerkt, maar het programma is rond! Het COB-CONGRES 2014 zit vol concrete projecten en echte kennis, afgewisseld met inspirerende zijpaden. U kunt dit jaar onder meer deelnemen aan masterclasses. Ook presenteren we acht nieuwe initiatieven waarop u direct kunt intekenen.

Het thema van het COB-CONGRES 2014 is Mix&Match: we verdiepen ons in de combinaties die nodig zijn om complexe ondergrondse projecten tot een succes te maken. Hoe kun je mensen, disciplines en organisaties bij elkaar brengen en diversiteit optimaal benutten? Op het congres delen COB-participanten hun ervaringen uit de praktijk.

Daarnaast kunt u in twee nieuwe onderdelen kennismaken (en meedoen!) met COB-projecten. U krijgt alle details van de ACHT NIEUWE INITIATIEVEN die zijn ingediend bij het kennis- en innovatieprogramma Bodem en ondergrond, waarbij u zich ter plekke kunt aanmelden als deelnemer. Vervolgens zijn er vier masterclasses. Hierbij delen we recent ontwikkelde kennis, bijvoorbeeld over integraal werken in tunnelprojecten, zodat u er in de praktijk mee aan de slag kunt.
>> BEKIJK HET PROGRAMMA

Geen zin om te wachten op de uitnodiging? Ga dan naar WWW.COB.NL/AANMELDENCONGRES en meld u aan voor het congres!

Gaat u mee naar A2 Maastricht?

Het PLATFORM O&O gaat op maandag 15 september aanstaande op bezoek bij A2 Maastricht. Heeft u interesse in deelname? Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Neem voor meer informatie contact op met Edith Boonsma: EDITH.BOONSMA@COB.NL / 085 4860 608. Het centrale onderwerp van de bijeenkomst is het omgaan met onzekerheden die de ondergrond met zich meebrengt.

Nieuws van het Kennisplatform Tunnelveiligheid

Het Kennisplatform Tunnelveiligheid (KPT) organiseert dit najaar verschillende bijeenkomsten:

 

 

  • Op 15 september a.s. is er een bijeenkomst voor de experts van het KPT, met aansluitend een bezoek aan de A4 Delft-Schiedam. Dit is een besloten bijeenkomst.
  • Voor het bevoegd gezag voor tunnels wordt op 30 oktober a.s. in Harderwijk een bijeenkomst georganiseerd. Heeft u als bevoegd gezag voor tunnels geen uitnodiging ontvangen, dan kunt u zich aanmelden via INFO@KENNISPLATFORMTUNNELVEILIGHEID.NL

>> ZIE OOK DE WEBSITE VAN HET KPT

Ook bij het COB…

• Zoals u in het programma van het COB-CONGRES 2014 kunt zien, schiet het op met het HANDBOEK TUNNELBOUW. Momenteel wordt hard gewerkt aan het digitaliseren van alle informatie tot een toegankelijke website. Het handboek zal het SATO (‘SPECIFIEKE ASPECTEN TUNNEL ONTWERP’) gaan vervangen, de huidige richtlijn voor het ontwerp van tunnels. In het nieuwe handboek komen vele best practices (opgesteld in samenwerking met marktpartijen) voor zowel rijksweg- als spoor- en niet-rijkswegtunnels.

• Houd ook volgende maand de nieuwsbrief in de gaten: dan verschijnt namelijk de nieuwe ONDERBOUWING MET BIJBEHORENDE VERDIEPING. Hierin leest u onder meer over het geheim achter SUCCESVOLLE EXPERTTEAMS, de techniek in de LANDTUNNEL A4 DELFT-SCHIEDAM en de slimme vondsten bij de verbouwing van het MAURITSHUIS.