Nieuwsbrief augustus 2016

In deze nieuwsbrief:

>> ONDERBREKING OVER KABELS EN LEIDINGEN
>> PROJECTENMARATHON NAAR DELFT EN AMSTERDAM
>> MINICONGRES BIG DATA OP 26 OKT. 2016
>> OOK BIJ HET COB…

Onderbreking over kabels en leidingen

Er is een nieuw thema beschikbaar voor de Onderbreking! U kunt nu een digitaal koffietafelboek maken over alles wat met kabels en leidingen te maken heeft. Aanleggen, verleggen, beheren, bundelen, detecteren… De meest interessante artikelen en projecten van onze website worden voor u op een rij gezet.

>> DE ONDERBREKING OVER KABELS EN LEIDINGEN
>> LEES MEER OVER DE ONDERBREKING

Projectenmarathon naar Delft en Amsterdam

Het programma van de Projectenmarathon op woensdag 5 oktober 2016 is bekend en – misschien nog belangrijker – de inschrijving is geopend. Het wordt een tocht van uitersten: u bezoekt zowel megaprojecten Spoorzone Delft en de Noord/Zuidlijn als het precisiewerk in het Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.

De PROJECTENMARATHON is een gezamenlijk evenement van vakvereniging KIVI TTOW en het COB. Een groep van zo’n veertig gepassioneerde professionals en studenten krijgt de kans om op één dag bij meerdere ondergrondse bouwprojecten achter de schermen te kijken. Het evenement is zeer populair, dus mocht u dit jaar meewillen, dan raden we u aan u snel aan te melden.
>> BEKIJK PROGRAMMA EN MELDT U AAN

De bouwput van Spoorzone Delft, augustus 2016. (Foto: VIA FACEBOOK)

Minicongres Big data

Nieuwe technologieën bieden iedere dag meer mogelijkheden voor het verzamelen van gegevens. En die gegevens kunnen ingezet worden om systemen te monitoren en bij te sturen. Wat kan big data betekenen voor het ondergronds bouwen? Dat is de centrale vraag tijdens het minicongres op 26 oktober 2016. U bent van harte welkom!

Ontwikkelingen op datagebied zijn inmiddels relevant geworden voor alle sectoren. Binnen het vakgebied ondergronds bouwen wordt echter nog weinig gebruikgemaakt van big data. Daarom organiseert het COB een minicongres over dit onderwerp. Guus Coolegem (C-Cube), Jasper Maters (Google) en Claudia de Andrade (Rijkswaterstaat) zorgen voor een introductie met inspirerende voorbeelden. Daarna zijn er kleine workshops om verder te discussiëren over concrete vragen en stellingen. Deelname is gratis.

Het minicongres vindt plaats bij het COB, op de Bouwcampus in Delft. Vanaf 12.30 uur bent u welkom voor de inlooplunch; het programma start om 13.00 uur.
>> MEER INFORMATIE EN AANMELDING

Ook bij het COB…

Extra sessie Verificatie en validatie

Vanwege de grote belangstelling voor de bijeenkomst over het VERIFIËREN EN VALIDEREN VAN VEILIGHEIDSEISEN IN TUNNELS is er een tweede sessie gepland: dinsdag 18 oktober 2016. U kunt zich hiervoor aanmelden bij Simone Abel via SIMONE.ABEL@COB.NL of 085 4862 410.
>> PROJECT VERIFICATIE EN VALIDATIE

Beheer en onderhoud

De bijeenkomst van het platform Beheer en onderhoud op 29 september 2016 staat in het teken van de TOEKOMSTVISIE OP TUNNELS. Er zijn vier denkrichtingen geformuleerd die de toekomstvisie kunnen bepalen: wat hebben die scenario’s voor consequenties voor tunnelbeheer en -onderhoud? U wordt van harte uitgenodigd om vanuit uw kennis en expertise mee te denken en bouwstenen aan te dragen voor een langetermijnvisie op beheer en onderhoud. Aanmelden kan bij Ellen van Eijk via ELLEN.VANEIJK@COB.NL of 085 4862 410.
>> PLATFORM BEHEER EN ONDERHOUD