Nieuwsbrief Januari 2014

In deze nieuwsbrief:

>> DINSDAG: FLEXIVAL ORDENING EN ONDERGROND
>> MASTERCLASS ZORGVULDIG AFWEGEN
>> TOM GROENEWEG NIEUWE COB-COÖRDINATOR
>> ARTIKELEN ONDERBOUWING ONLINE

Flexival 2014: ter lering ende vermaeck

Bent u er ook bij aanstaande dinsdag in Delft? Dan vindt de derde editie plaats van het Flexival, een creatieve en flexibele werkdag in het teken van ordening en ondergrond. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar, dus meld u snel aan.

Het motto van het FLEXIVAL is Ter lering ende vermaeck: iets nuttigs en tegelijk aangenaam. Er wordt er in kleine groepen op speelse en creatieve wijze kennis gedeeld en ervaringen uitgewisseld over vraagstukken rond ruimtelijke ontwikkeling en de ondergrond. Er zijn vier rondes met inspirerende en verdiepende sessies. COB-coördinator Jantien van den Berg zal samen met John Nieuwmans van de gemeente Den Haag een workshop geven over HET VOEREN VAN SLIMME REGIE OP DE ONDERGROND.

Sessie tijdens het Flexival 2012. (Foto: COB)

Deelname is gratis en het aantal plaatsen per sessie is beperkt, dus MELD U SNEL AAN. Via facilitator Henk Werksma kunt u aangeven welke activiteit(en) u graag wilt bijwonen: HENK.WERKSMA@H2RUIMTE.NL. Op onze website vindt u het UITGEBREIDE PROGRAMMA MET ALLE SESSIES EN EXCURSIES. Via de website van SKB kunt u zich (gratis) AANMELDEN.

Zorgvuldig afwegen in de praktijk

Eind vorig jaar presenteerden we zeven sleutels om bij boven- en ondergrondse oplossingen tot een waardevolle afweging te komen, maar hoe werkt dat in de praktijk? In maart organiseren we masterclasses waarin we de sleutels verder toelichten en verbinden met uw project.

De eendaagse MASTERCLASS ZORGVULDIG AFWEGEN bestaat uit twee delen. ’s Morgens krijgt u een toelichting op DE ZEVEN SLEUTELS, waarbij we voor elke sleutel bekijken hoe hij kan helpen bij uw praktische opgaven. Hierbij is de inbreng van uw eigen projecten en ervaringen van belang. In de middag werkt u in kleine subgroepen aan een concrete casus. Stap voor stap maakt u mee wat de zeven sleutels voor u en het project kunnen betekenen. Daarna analyseren we gezamenlijk de resultaten en bespreken we de do’s en don’ts.

U kunt meedoen op twee locaties: op woensdag 5 maart 2014 bij de gemeente Rotterdam en op dinsdag 18 maart 2014 bij de gemeente Amsterdam. De masterclass wordt begeleid door Bert van Eekelen, Aneta Krikke en COB-coördinator Jantien van den Berg; zij waren allen nauw betrokken bij het formuleren van de zeven sleutels.

Kijk voor meer informatie en aanmelding BIJ DE COB-ACADEMY. De publicatie ZEVEN SLEUTELS VOOR EEN WAARDEVOLLE AFWEGING is gratis te downloaden vanaf de kennisbank.

Tom Groeneweg nieuwe COB-coördinator

Tom Groeneweg (Movares) volgt Brenda Berkhout op als COB-coördinator Tunnels en bouwputten. Na twee jaar gaat Brenda zich weer toeleggen op projecten bij haar werkgever TEC.

Tom is in 2007, na zijn studie civiele techniek aan de TU Delft, bij Movares gaan werken als constructeur. Inmiddels is hij adviseur en projectleider bij ontwerp- en renovatieopdrachten voor civiele kunstwerken.
Op onze website leest u binnenkort meer over Tom. Contact opnemen kan via TOM.GROENEWEG@COB.NL

 

Volgende week op de mat, nu al online

Kunt u niet wachten totdat volgende week de eerste Onderbouwing van dit jaar op de mat valt? Ga dan nu naar onze website, want de Verdieping staat al online. U vindt daarin alle artikelen uit ons blad, compleet en gratis:

THEMA: Veiligheid

HOE VOORSPELBAAR IS DE WEGGEBRUIKER?
SLUISKILTUNNEL: VEILIGHEID TIJDENS DE BOUW IS EEN KEUZE
• AANTOONBARE TUNNELVEILIGHEID DOOR STANDAARD ICT-PROCES?
• MULTIFUNCTIONELE WATERKERINGEN: WERKEN AAN EEN DOORBRAAK
DE VISIE VAN… LANDELIJK TUNNELREGISSEUR JAAP HEIJBOER

PRAKTIJK

SENANG IN ONDERGRONDSE PARKEERGARAGE
ZWOLSE PERRONTUNNEL VEREIST SLIMME AANPAK
STRIJD TEGEN GEORISICO’S WORDT ONLINE BESLIST
DE DIALOOG: SAMENWERKING VOORKOMT GEOTECHNISCHE PROBLEMEN

NETWERK&COB

• DUURZAAMHEID VAN ZINKVOEGEN

SPECIAL

SCHREUDERSPRIJS 2013 NAAR BOORSPECIALISTEN VAN DE TOEKOMST

EN OOK

IN FOCUS: KICKOFF ROTTERDAMSEBAAN, RUIMTE VOOR DUURZAAMHEID
UIT DE SCHOOL GEKLAPT: PROMOTIEONDERZOEK NAAR DRIEDIMENSIONAAL EIGENDOM