Nieuwsbrief maart 2017

In deze nieuwsbrief:

>> PROGRAMMA GRENZELOOS RENOVEREN ONLINE
>> VOLG HET COB OP LINKEDIN EN TWITTER
>> MARKT, OVERHEID EN DE OMGEVINGSWET
>> BENT U IN BERGEN?
>> MIDDAGSYMPOSIUM MIJN STAD IN BEWEGING
>> OOK BIJ HET COB…

Programma studiedag Grenzeloos renoveren online

Tunnelrenovatie is zowel in België als in Nederland een zeer actueel thema. Het tenoveren van tunnels vereist andere competenties dan het aanleggen. Daarom organiseren de Vlaamse ingenieursvereniging ie-net en het COB op 30 mei 2017 een gezamenlijke studiedag. Het programma staat nu online.

De studiedag GRENZELOOS RENOVEREN staat bol van de praktijkprojecten. Er zijn liefst veertien interactieve subsessies naast een uitgebreid plenair programma. Een greep uit de onderwerpen:
• Renovaties van tunnels en metrostations in Brussel
• Duurzaam assetmanagement
• Stakeholders aan zet; in België en in Nederland
• Renovatie Koningstunnel
• Leren van de Velsertunnel
• Renovatie Maastunnel
• Virtueel ontwerpen en bouwen
• Westerscheldetunnel: traag maar zeker
>> BEKIJK HET VOLLEDIGE PROGRAMMA
>> AANMELDEN KAN VIA IE-NET

Volg het COB op LinkedIn en Twitter

Nieuwtjes, tips en activiteiten van het COB vindt u natuurlijk in deze nieuwsbrief, maar die komt slechts eenmaal per maand. Wilt u helemaal op de hoogte zijn, volg het COB dan op LinkedIn en Twitter.


LINKEDIN.COM/COMPANY/CENTRUM-ONDERGRONDS-BOUWEN

 


@COBTWEET

 

 Markt, overheid en de Omgevingswet

De Omgevingswet is een geestverruimend middel: we gaan nu écht integraal werken! Maar hoe dan? Op 9 mei 2017 krijgt u tips uit alle hoeken tijdens de bijeenkomst van het platform Meerwaarde ondergrond. Meld u nu aan!

De verbinding tussen markt en overheid is essentieel voor de afwegingen die in het kader van de OMGEVINGSWET gemaakt moeten worden. Het COB is dan ook dé plek om naar oplossingen te zoeken. U bent van harte welkom om mee te denken tijdens de bijeenkomst van het PLATFORM MEERWAARDE ONDERGROND op 9 mei aanstaande. Voor aanmelding en meer informatie kunt u terecht bij Edith Boonsma: EDITH.BOONSMA@COB.NL of 085 4862 410.
>> LEES MEER OVER HET PLATFORM MEERWAARDE ONDERGROND

Bent u in Bergen?

Van 9 t/m 15 juni 2017 vindt in Bergen, Noorwegen het WORLD TUNNEL CONGRESS plaats. Het COB is ook van de partij! We zijn benieuwd wie van u we kunnen tegenkomen. Heeft u als COB-participant een stand, of gaat u als deelnemer? Laat het ons weten! Wie zich meldt voor 13 mei, wordt uitgenodigd voor een netwerkborrel op de Bouwcampus in Delft.

U kunt zich opgeven bij Ellen van Eijk via ELLEN.VANEIJK@COB.NL of 085 4862 410.

Ondergronds bouwen voor gezonde stad

Uitdagingen op het gebied van civiele techniek, herontwikkeling, participatie, leefbaarheid en inpassing hebben elkaar gevonden bij de aanleg van de A4 Delft-Schiedam. De gemeente Schiedam en het ministerie van IenM willen hun ervaringen met u delen tijdens het symposium Mijn stad in beweging op 11 mei 2017. Het COB verzorgt een sessie over de waarde van ondergronds bouwen. Zo’n zeventig mensen hebben zich al aangemeld, dus wees er snel bij.

MIJN STAD IN BEWEGING gaat over de proces-, project- en technologische innovaties die zijn toegepast bij de ontwikkeling van het DAKPARK OP DE KETHELTUNNEL. Het A4-project laat bij uitstek zien dat ondergrondse projecten vaak meer opleveren dan de feitelijke tunnel, parkeergarage of fietsenstalling. COB-projectleiders Lidwien Besselink en Geert Roovers zullen in hun sessie laten zien hoe de harde kosten en baten én de zachte aspecten rondom besluitvorming in beeld gebracht kunnen worden met ex post evaluaties. Hoe helpen ondergrondse bouwprojecten bij het realiseren van een slimme en gezonde stad? Hoe kunnen bestuurders beter en slimmer baatgericht ontwerpen?
>> LEES MEER OVER HET PROJECT WAARDE VAN ONDERGRONDS BOUWEN

Deelname aan het symposium is gratis. U kunt zich AANMELDEN VIA DE WEBSITE MIJNSTADINBEWEGING.NL.

Ook bij het COB…

Studenten gezocht

Met het project KABELS EN LEIDINGEN BIJ GROTE (INFRA)PROJECTEN wil het COB-netwerk uitzoeken wat er nodig is om van een worsteling naar een slimme aanpak te komen: kabels en leidingen vormen nu vaak een grote uitdaging, maar ze kunnen ook juist meerwaarde bieden. Het COB zoekt enthousiaste studenten die praktijkprojecten willen evalueren. Het doel is om te achterhalen welke factoren een beslissende rol spelen.
>> LEES DE OPROEP

Laatste plaatsen!

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar op de bijeenkomst van het PLATFORM VEILIGHEID voor de nieuwe generatie tunnelexperts. Junioren kunnen zich aanmelden via Simone Abel: SIMONE.ABEL@COB.NL of 085 4862 410. Op het programma staan een lezing over de GESCHIEDENIS VAN DE TUNNELVEILIGHEID, een aantal speeddaterondes om je netwerk een boost te geven en een bezoek aan Spoorzone Delft. De bijeenkomst vindt plaats op 4 april van 13.00 tot 17.00 uur in het informatiecentrum van Spoorzone Delft (Crommelinplein 1).
>> LEES MEER OVER HET PLATFORM