Nieuwsbrief Oktober 2014

In deze nieuwsbrief:

>> COB-CONGRES 2014: TOT DONDERDAG!
>> KOPLOPERGROEP… EEN JAAR VERDER
>> WINST UIT DE ONDERGROND
>> INTERNATIONALE FUNCTIE IN DE WERELD VAN GEOWETENSCHAPPEN
>> NIEUWS VAN HET KENNISPLATFORM TUNNELVEILIGHEID

Tot donderdag!

Aanstaande donderdag hopen we u allen te verwelkomen op het COB-congres 2014. Meer dan driehonderd mensen hebben zich al aangemeld. Op de website vindt u het programma met de laatste wijzigingen.

Concrete kennis uit de praktijk afgewisseld met inspirerende zijpaden. Het COB-CONGRES 2014 draait om Mix&Match, het combineren van mensen en disciplines om complexe ondergrondse projecten tot een succes te maken. In de parallelsessies worden tal van concrete voorbeelden gegeven.

Zo vertelt Melle Wolthuis (Movares) over het mixen en matchen van een slimme procesaanpak en simulatietechnieken; dat blijkt een effectieve combinatie voor inpassings- en veiligheidsvraagstukken van gemeenten en provincies. Jan-Martijn Teeuw (Soltegro) en Jan van Steirteghem (Combinatie Hyacint/Besix) gaan in op de renovatie van de Velsertunnel, waar scrum op basis van systems engineering wordt toegepast. Deze werkmethode uit de software-industrie tilt zowel de VTTI als de samenwerking op een hoger plan.
>> BEKIJK HET COMPLETE PROGRAMMA
>> NAAR HET ONLINE AANMELDFORMULIER

Pendeldienst

Als u met het openbaar vervoer komt, kunt u vanaf station Harderwijk gebruikmaken van de reguliere bus (lijn 513, DOWNLOAD DIENSTREGELING ALS PDF) of van onze pendeldienst. De extra bus rijdt heen en weer van 11.00 tot 13.00 uur, van 17.00 tot 18.30 uur, en van 20.00 tot 21.00 uur. Hij vertrekt ongeveer om het kwartier.

Koplopers… een jaar verder

Integratie van civiele techniek, ICT en elektrotechniek is op dit moment een van de belangrijkste opgaven op tunnelgebied. Daarom werd eind 2013 de koplopergroep opgericht, een initiatief van de LTR en het COB. De aanpak lijkt inderdaad een impuls te geven aan integraal werken.

Voor de eerste bijeenkomst was al direct veel belangstelling, maar ook het proces daarna werd enthousiast gevolgd door het COB-netwerk. De koplopers identificeerden zestien onderwerpen om integraal werken bij tunnelprojecten te verbeteren. Drie daarvan werden geselecteerd voor nadere uitwerking. Op het COB-CONGRES 2014 is er een masterclass over wederzijdse nieuwsgierigheid: de koplopers ontwikkelden hiervoor een concreet en praktisch toepasbaar programma dat stimuleert om over de schutting van je eigen vakgebied heen te kijken. De rapportage is vanaf 30 oktober gratis beschikbaar via de KENNISBANK.
>> MEER INFORMATIE OVER DE KOPLOPERGROEP

Winst uit de ondergrond

De ondergrond zit vol kansen: dat weten al veel mensen, maar niet iedereen. De kanskenners én kanshebbers zijn op 25 november aanstaande van harte welkom in Villa Zebra te Rotterdam. Daar organiseren de COB-platforms Kabels & Leidingen en Ordening & Ondergrond een gezamenlijke bijeenkomst om inzichten en ervaringen uit te wisselen.

Tijdens de bijeenkomst delen leden van de COB-platforms KABELS &LEIDINGEN en ORDENING &ONDERGROND (kanskenners) én hun collega’s die mogelijk winst laten liggen (kanshebbers) hun ervaringen en inzichten. Denkt u dat u best eens een kanshebber zou kunnen zijn? Neem dan contact op met Edith Boonsma via EDITH.BOONSMA@COB.NL / 085 4862 408 voor meer informatie.
>> LEES MEER OP ONZE WEBSITE

Deze bijeenkomst stond eerder gepland voor 9 oktober 2014. De datum is aangepast om meer kanshebbers en kanskenners de gelegenheid te geven deel te nemen.

Internationale functie in de wereld van geowetenschappen

Bent u toe aan een nieuwe uitdaging? De European Association of Geoscientists and Engineers (EAGE) is op zoek naar een nieuwe executive director om sturing te geven aan het internationale programma van de organisatie. Vanaf begin 2015 kunt u starten vanuit het kantoor in Houten.

EAGE heeft tot doel de ontwikkeling en toepassing van geowetenschappen te stimuleren. Wereldwijd heeft de organisatie meer dan achttien duizend leden. Er worden elk jaar ruim dertig conferenties en workshops georganiseerd. Ook publiceert EAGE vijf wetenschappelijke vakbladen.

De ideale kandidaat voor de functie van executive director heeft minstens tien jaar ervaring als leidinggevende. Ervaring bij not-for-profitorganisaties, met name op het gebied van aardwetenschappen, is essentieel. De executive director geeft leiding aan de wereldwijde activiteiten van EAGE en draagt bij aan de ontwikkeling van de organisatie.
>> MEER INFORMATIE OVER DE VACATURE

Nieuws van het Kennisplatform Tunnelveiligheid

  • Het KPT organiseert op 11 december 2014 een bijeenkomst over files in tunnels. Hiervoor kan het KPT uw inbreng nog gebruiken. Heeft u relevante informatie over files in tunnels? Stuur deze dan naar INFO@KENNISPLATFORMTUNNELVEILIGHEID.NL.
  • De rol van bevoegd gezag voor tunnels is nieuw en roept bij velen nog vragen op. Er bestaat geen (structureel) overleg tussen bevoegde gezagen op ambtelijk niveau waar kennis, kunde en ervaringen uitgewisseld kunnen worden. Om deze reden organiseert het KPT op 30 oktober aanstaande (voorafgaand aan het COB-congres 2014) een besloten bijeenkomst voor bevoegd gezag van tunnels.
  • Er zijn weer een aantal nieuwe vragen gesteld aan het KPT. De vragen en antwoorden zijn te vinden op de website: WWW.KENNISPLATFORMTUNNELVEILIGHEID.NL/VRAGEN

>> NAAR DE WEBSITE VAN HET KPT