Nieuwsbrief oktober 2016

In deze nieuwsbrief:

>> MELD U NU AAN VOOR HET COB-CONGRES 2016
>> PROJECTEN ONDER DE LOEP: DOET U MEE?
>> GEZOCHT: RAPPORTEUR/REDACTEUR PIET HEINTUNNEL
>> OOK BIJ HET COB…

Meld u nu aan voor het COB-congres 2016

Vorige week zijn de officiële uitnodigingen verstuurd voor het COB-congres op 8 december aanstaande. Ook u bent van harte welkom! Aanmelden kan eenvoudig via de website. Het belooft een bijzondere middag te worden.

>> MEER INFORMATIE EN AANMELDEN

PLENAIR PROGRAMMA

• De LANGETERMIJNVISIE OP TUNNELS, en de betekenis voor politiek en beleid (de overheid), uitvoering en ontwerp (de markt), en onderzoek en innovatie (wetenschap).
• Publicatie SPOORZONE DELFT: hoe krijg je een tunnel probleemloos open?
• Lancering GROEIBOEK ‘RENOVEREN KUN JE LEREN’ met de Velsertunnel en MAATREGELENCATALOGUS ‘ENERGIEREDUCTIE IN TUNNELS’.
• Uitreiking SCHREUDERSSTUDIEPRIJS.

EEN GREEP UIT DE PARALLELSESSIES

• VTTI, civiele techniek en stakeholdermanagement van de Gaasperdammertunnel.
Wetenschappers van morgen in de praktijk van de gemeente Rotterdam.
• Het voorlopige resultaat van ‘de duurzaamste tunnel van Nederland’, de Rotterdamsebaan.
• Rapport KIS Maastunnel: het selecteren van een renovatiepartner die kwaliteit, integraliteit en samenwerking beheerst
• Onderwaterfietsenstalling in Amsterdam: balans tussen veiligheid, bereikbaarheid en ruimtelijke kwaliteit
• Slimme aanpak van kabels en leidingen: drie grote projecten delen hun ervaringen.

Op de website zal het programma steeds verder worden in- en aangevuld: WWW.COB.NL/CONGRES.

PRAKTISCHE ZAKEN

Het COB-congres wordt net als vorig jaar gehouden bij LIJM&CULTUUR in Delft. Verder is er veel anders: we starten om 12.00 uur met een gezamenlijke lunch in de grote zaal, de parallelsessies zijn in de vorm van bootcamps en we sluiten af met een afterparty tot ca. 19.00 uur.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin de Haas via KARIN.DEHAAS@COB.NL of 085 4862 410.

Projecten onder de loep: doet u mee?

De projectleider is bekend, de sporen zijn beschreven en het kernteam staat paraat. Het COB-project Waarde van de ondergrond kan nu van start met het evalueren van casussen. We zijn daarom op zoek naar ondergrondse praktijkprojecten die bij voorkeur minimaal tien jaar geleden zijn gerealiseerd. Het team doet een oproep aan:
• Eigenaren van ondergrondse bouw-, infra- of gebiedsontwikkelingsprojecten, die belangstelling hebben voor een ex-post evaluatie van hun project.

• Private partijen (adviesbureaus, aannemers), die betrokken zijn geweest bij de realisatie van een ondergronds bouw-, infra of gebiedsontwikkelingsproject en die hun ervaringen willen delen en eventueel studenten willen begeleiden bij de uit te voeren evaluatie.

• Hogescholen en universiteiten die kennis willen inbrengen en die studenten hebben, die aan de slag willen met dit project als onderdeel van hun studie.

>> PROJECTPAGINA WAARDE VAN DE ONDERGROND

Gezocht: schrijvende techneut/redacteur met technische kennis

Volgende week gaat het expertteam voor de renovatie van de Piet Heintunnel van start. Het COB is hiervoor nog op zoek naar een rapporteur/redacteur: iemand die meedraait in het team en zorgt voor correcte teksten, zowel inhoudelijk als taalkundig. Kent of bent u de aangewezen persoon? Laat het ons weten!

Het expertteam zal in een aantal sessies kennis brengen en ophalen bij het projectteam van de Piet Heintunnel. De experts zullen deze kennis grotendeels zelf vastleggen. Het COB zoekt iemand die de teksten kan samenvoegen, redigeren en aanvullen. Klopt alles wat er staat, is het taalkundig goed geschreven, is de structuur helder, ontbreekt er niets? De redacteur is onderdeel van het expertteam en is bij alle sessies aanwezig. De functie is dus ook interessant voor (goed schrijvende) juniors. De komende drie maanden zal de functie zeker een dag per week in beslag nemen (flexibele uren); daarna mogelijk meer, vanwege het toewerken naar de eindpublicatie.
>> LEES MEER OVER HET EXPERTTEAM PIET HEINTUNNEL

De functie staat open voor kandidaten in dienst bij participanten van het COB. Reageer snel (ook als u een tip voor ons heeft!), want het expertteam start al volgende week: INFO@COB.NL of 085 4862 410.

Ook bij het COB…

Minicongres Big data

Met het minicongres over big data op woensdag 26 oktober jl. wilde het COB verkennen hoe het netwerk aankijkt tegen dit onderwerp. De middag heeft nuttige inzichten opgeleverd. De bijna vijftig deelnemers discussieerden in kleine groepen over de kansen die big data biedt, de drempels die zij zien en welke rol het COB zou kunnen spelen.
>> COB-INITIATIEF BIG DATA

COB-coördinator Roel Scholten opent het minicongres. (Foto: Vincent Basler)

Verificatie en validatie

Op 11 en 18 oktober jl. vonden er twee sessies plaats over het aantonen (verifiëren) en valideren van tunnelveiligheidseisen in de praktijk. Het verslag en de presentaties zijn nu te downloaden vanaf de projectpagina.
>> PROJECT VERIFICATIE EN VALIDATIE

Gezocht: COB-platformcoördinator Beheer en onderhoud

Het COB heeft in haar programma 2015-2020 het THEMA ASSETMANAGEMENT een belangrijke plek gegeven. Hiervoor is onder meer het PLATFORM BEHEER EN ONDERHOUD opgericht. Wordt u de nieuwe coördinator van dit platform?
>> LEES DE UITVRAAG

Platform Veiligheid

Leden van het COB-PLATFORM VEILIGHEID kunnen zich nog aanmelden voor de platformbijeenkomst op 22 november aanstaande bij Arcadis in Amersfoort. Deze bijeenkomst heeft als onderwerp ‘internationale tunnelprojecten’. Aanmelden kan via SIMONE.ABEL@COB.NL.