Nieuwsbrief september 2016

In deze nieuwsbrief:

>> NIEUWE ONDERBOUWING, VERDIEPING ÉN ONDERBREKING
>> MEER PRAKTIJKLEREN? COB-CONGRES 2016!
>> LAATSTE PLEKKEN
>> OOK BIJ HET COB…

Nieuwe Onderbouwing, Verdieping én Onderbreking

De derde Onderbouwing van dit jaar is een feit. Bij abonnees is het blad afgelopen week op de mat gevallen, en voor iedereen zijn de artikelen online te lezen in de VERDIEPING. Én in de ONDERBREKING: over het thema ‘leren in de praktijk’ kunt u ook een digitaal koffietafelboek maken.

>> NAAR DE VERDIEPING VAN SEPT. 2016
>> NAAR DE ONDERBREKING ‘LEREN IN DE PRAKTIJK’

Wilt u het blad niet meer op papier ontvangen, maar alleen digitaal bekijken? Geef dit dan aan ons door via 085 4862 410 of INFO@COB.NL. We sturen u voortaan dan een e-mail zodra de nieuwe editie online staat.

Meer praktijkleren? COB-congres 2016!

In de nieuwe Onderbouwing is er niet voor niets aandacht voor praktijkleren: dat is het thema van het COB-congres op donderdag 8 december 2016. Het programma zal bol staan van geleerde lessen, nieuw ontwikkelde kennis en ervaringen uit actuele bouw- en infraprojecten. Het aanmeldformulier staat online!

Het congresprogramma staat nog in steigers, maar een aantal onderwerpen kunnen we vast verklappen. Zo komt de TOEKOMSTVISIE OP TUNNELS aan bod en wordt de MAATREGELENCATALOGUS VOOR ENERGIEREDUCTIE IN TUNNELS gepresenteerd. Daarnaast is er uiteraard de uitreiking van de SCHREUDERSSTUDIEPRIJS. Het COB-congres vindt net als vorig jaar plaats bij LIJM & CULTUUR in Delft (nu met goede verwarming). Via het ONLINE AANMELDFORMULIER kunt u zich vast verzekeren van een plek.
>> MEER INFORMATIE EN AANMELDEN

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Karin de Haas via KARIN.DEHAAS@COB.NL of 085 4862 410.

Laatste plekken

In oktober vinden er bij het COB drie zeer verschillende, maar even populaire activiteiten plaats. Wees er snel bij als u nog wilt deelnemen!

Wat kan big data betekenen voor het ondergronds bouwen? Dat is de centrale vraag tijdens het minicongres op woensdag 26 oktober 2016. Guus Coolegem (C-Cube), Jasper Maters (Google) en Claudia de Andrade (Rijkswaterstaat) zorgen voor inspirerende voorbeelden en workshops.
>> MEER INFORMATIE EN AANMELDING

Er staan drie aansprekende projecten op het programma van de Projectenmarathon op woensdag 5 oktober 2016: Spoorzone Delft, de Noord/Zuidlijn en het Museum Ons’ Lieve Heer op Solder. U krijgt presentaties van betrokken experts en een rondleiding achter de (bouw)schermen.
>> MEER INFORMATIE EN AANMELDING

De eerste sessie van de bijeenkomst over het verifiëren en valideren van veiligheidseisen in tunnels was al snel volgeboekt. Voor de tweede sessie op dinsdag 18 oktober 2016 zijn nog een aantal plekken beschikbaar.
>> MEER INFORMATIE EN AANMELDING

Ook bij het COB…

DOMunder

De Carrousel en het platform Ordening en ondergrond doken op 8 en 15 september 2016 DOMUNDER. De initiatiefnemer van het museum onder het Domplein in Utrecht gaf een inspirerende lezing over dertig jaar ondernemend plannen. De deelnemers brainstormden ook over de (al dan niet gezamenlijke) programmering van de twee gemeenschappen in 2017. Het verslag is beschikbaar op de website.
>> LEES MEER OVER DE CARROUSEL
>> LEES MEER OVER HET PLATFORM O&O

Platform Beheer en onderhoud

Het platform Beheer en onderhoud kwam op 29 september 2016 bijeen voor een sessie over de TOEKOMSTVISIE OP TUNNELS. Er was een levendige discussie over de keuzes in de langetermijnvisie ten aanzien van tunnelbeheer en -onderhoud. De bijdragen worden door het COB verwerkt in de conceptvisie die op 15 november 2016 wordt besproken met de PROGRAMMARAAD.
>> PLATFORM BEHEER EN ONDERHOUD

Platform Veiligheid

Op 20 september jl. spraken de platformleden over het stapelen van veiligheidsfuncties. Er waren presentaties over Utrecht CS en de Michiel de Ruijtertunnel in Amsterdam. Hierbij kwamen onder meer de conflicterende veiligheidseisen aan de orde. Het verslag en de presentaties zijn te downloaden vanaf de PLATFORMPAGINA. De volgende bijeenkomst op dinsdag 22 november 2016 staat in het teken van internationale projecten: wat kunnen we hiervan leren en hoe zijn deze leerpunten in te passen in de tunnelprojecten in Nederland? Platformleden kunnen zich aanmelden via SIMONE.ABEL@COB.NL.
>> PLATFORM VEILIGHEID