Nominaties Schreudersprijs in januari bekend!

In januari zullen de genomineerden voor de Schreudersprijs 2009 bekend gemaakt worden.

De stichting A.M. Schreuders is in het leven geroepen om de voordelen en mogelijkheden van ondergronds bouwen in Nederland onder de aandacht te brengen. Elk jaar kan een persoon, bedrijf of instelling die een bijzondere prestatie heeft verricht op het gebied van ondergronds bouwen meedingen naar de Schreudersprijs. De Schreudersprijs van 2009 wordt op 31 maart 2010 uitgereikt tijdens de Dag van het Ondergronds Bouwen. Het zal de zesde keer zijn dat de tweejaarlijkse prijs wordt uitgereikt.

DE PRIJZEN

Een vakprijs winnen is meer dan alleen een geldbedrag in ontvangst nemen. Het is een eer en erkenning voor opvallende ideeën en prestaties. COB is nauw verbonden met de Schreudersstichting en biedt de stichting letterlijk en figuurlijk een podium. De winnaar van de Schreudersprijs ontvangt een oorkonde en een geldbedrag van € 25.000. Daarnaast kan de jury een of meerdere eervolle vermeldingen verlenen, waaraan een oorkonde is verbonden.

AANMELDEN

U kunt uzelf, uw team, bedrijf of instelling aanmelden of iemand anders alvast voorstellen als kandidaat voor de Schreudersprijs 2011. Wie mee wil dingen naar dee prijs moet zich vóór 1 oktober 2011 aanmelden bij de secretaris van de jury, Ellen van Eijk (COB). Stuur uw inzending naar:Stichting A.M. Schreuders, p/a Postbus 420, 2800 AK Gouda – Klik hier om naar de website van de Schreudersprijs te gaan.

Kandidaten gezocht voor de Schreudersstudieprijs 2010!

Ben je student en werk je aan een ondergronds afstudeerproject, dan kun je meedingen naar de Schreudersstudieprijs 2010. Je komt dan in aanmerking voor een bedrag van 2.500 euro, en een oorkonde. Daarnaast kan de jury een of meerdere eervolle vermeldingen verlenen met een oorkonde en een bedrag van 500 euro. Je kunt je nu al inschrijven voor de Schreudersstudieprijs 2010. De sluitingsdatum is 1 oktober 2010. Het moet gaan om een project waaraan je hebt gewerkt in de periode 1 augustus 2008 tot 1 oktober 2010.Je kunt je inschrijven voor twee categorieën:

  • Conceptuele afstudeerwerken (bijvoorbeeld architectuur, planologie, stedenbouw)
  • Techniek (zoals civiel en werktuigbouw)

Net als bij de Schreudersprijs let de jury onder andere op inventiviteit en de mate waarin het bijdraagt aan het stimuleren van ondergronds bouwen. Voor actuele informatie kijk je op de pagina’s van Schreudersstudieprijs.