COB-congres 2014

De zalen van het Bouw & Infra Park in Harderwijk zaten vol op 30 oktober 2014. Sprekers en deelnemers van het COB-congres gaven hun kijk op mix&match, het combineren van mensen en disciplines bij ondergrondse projecten. Er werden praktijkverhalen verteld, masterclasses gegeven én nieuwe initiatieven gepresenteerd. Het COB heeft veel enhousiaste reacties mogen ontvangen. Een leerrijke dag waar het COB met plezier op terugkijkt.

>> Meer informatie, presentaties, filmpjes en foto’s

Handboek Tunnelbouw gelanceerd

Tijdens het COB-congres op 30 oktober 2014 werd het Handboek Tunnelbouw gelanceerd, een digitaal naslagwerk voor ontwerpers en bouwers van tunnels.

Het Handboek Tunnelbouw geeft een breed overzicht van best practices en state-of-theartoplossingen en -technieken voor alle fasen van een tunnelbouwproject. De inhoud is gebaseerd op SATO 2005, aangevuld met kennis van railtunnels en nieuwe ervaringen. Gebruikers worden aangemoedigd om input te blijven leveren, zodat de inhoud up-to-date blijft.
>> Naar www.handboektunnelbouw.nl

Slimme regie in de praktijk

Het Platform O&O ging op werkbezoek bij A2 Maastricht: in hoeverre is hier de handreiking Slimme regie op de ondergrond in praktijk gebracht?

In Maastricht is ervoor gekozen de stad te ‘helen’ door de drukke A2 ondergronds te brengen en het maaiveld opnieuw in te richten. Een mooi voorbeeld van ‘Pak je moment’, een van de randvoorwaarden uit de handreiking. Ook andere inzichten uit de COB-publicatie zijn te herkennen in het project.
>> Lees meer

Nieuwe participant: Covalent

Als belangrijke adviseur en softwareproducent in de infrasector kon Covalent eigenlijk niet ontbreken in het COBnetwerk. Het COB is dan ook blij deze nieuwe participant aan u te kunnen voorstellen. Covalent is onder meer gespecialiseerd in het ontwerpen, implementeren en testen van verkeersen tunneltechnische installaties. Zo was het bedrijf betrokken bij de realisatie van de Tweede Coentunnel, de renovatie van de Eerste Coentunnel en de nieuwe spoortunnel in Delft.
>> Meer informatie op www.covalent.nl