Thema: Jong en oud

Ondergronds bouwen is een typisch ervaringsvak. Toch hebben beginnelingen het vakgebied ook veel te bieden. Datzelfde geldt voor nieuwe kennis en technologie. Hoe voegen jong en oud zich bij elkaar?

‘Knoppentrainer’ A4 Delft-Schiedam kan landelijk

Om de wegverkeersleiders te trainen voor het bedienen van de tunneltechnische installaties in de landtunnel A4 Delft-Schiedam, ontwikkelde Covalent de Knoppentrainer. De software is zo gemaakt dat het ook voor andere tunnels gebruikt kan worden.

Zuidasdok: vier opdrachtgevers, één projectorganisatie

Het project wordt in alle opzichten integraal opgepakt. Ruimtelijk en functioneel, maar bijvoorbeeld ook ten aanzien van de veiligheid.

Workshop brengt oplossing in zicht

Bij reconstructieprojecten anders omgaan met kabels en leidingen om meer maatschappelijke waarde te creëren. Dat is wat de provincie Zuid-Holland en het COB onderzoeken. De N213 dient als pilotproject en lijkt ervan te profiteren.

Kennisplatform Tunnelveiligheid bloeit en groeit

Wat hoofdzakelijk begon als loket voor vragen is inmiddels een belangrijk knooppunt voor het uitwisselen van kennis en ervaringen.

VISIE VAN… Martin van Staveren

“Het werkprogramma Geo-Impuls is zo goed als afgerond. Dus hoogste tijd voor een vooruitblik op de komende vijf jaar. Waar gaan we heen?”