Nieuwe participanten

Het COB-netwerk is onlangs uitgebreid met twee participanten:

  • MH Poly Consultants & Engineers
    De ingenieurs van MH Poly zijn experts op het gebied van werktuigbouw, civiele techniek, milieu en projectmanagement. Ze zijn inzetbaar tijdens alle fasen van een project. MH Poly is onder meer betrokken bij de afzinktunnel in Santos (Brazilië) en het MOSE Project in Venetië.
  • Trelleborg Ridderkerk
    Trelleborg Ridderkerk is gespecialiseerd in geavanceerde polymeeroplossingen. Ze zijn ’s werelds grootste producent van rubberen sluitvoegen voor afzink-, cut-and-cover- en boortunnels. Trelleborg heeft onder meer het afdichtingssysteem van de afzinktunnel in de Hong Kong Zhuhai Macau Link gerealiseerd.

Samenwerking op de agenda

Op 23 september 2014 komen zo’n vijftig genodigden in Kasteel De Wittenburg bij elkaar voor het Diner van de Ondergrond. Het thema is samenwerking: dé opgave voor de komende jaren. Een dusdanig belangrijk onderwerp dat het diner, dat normaal in het voorjaar plaatsvindt, is verschoven naar het najaar, zodat de top van Rijkswaterstaat aanwezig kan zijn. Een paper van prof. dr. Ard-Pieter de Man, hoogleraar aan de VU, dient als gespreksleidraad en vormt de basis voor het cahier dat naar aanleiding van het diner zal verschijnen.
>> Lees meer

Haalt u alle winst uit de ondergrond?

Onder de grond liggen volop kansen voor bouw- en infraprojecten. Gelukkig weten veel mensen dat al, maar niet iedereen is zich van die kansen bewust. Daarom brengt het COB de kanskenners en kanshebbers bij elkaar op 9 oktober aanstaande.

Binnen de COB-platforms Kabels & Leidingen en Ordening & Ondergrond wordt voortdurend gezocht naar manieren om partijen zoals opdrachtgevers, ontwikkelaars, projectleiders en bestuurders bewust te maken van de kansen die de ondergrond biedt. Op 9 oktober aanstaande organiseren de platforms hiertoe een gezamenlijke bijeenkomst voor platformdeelnemers (kanskenners) én hun collega’s die mogelijk winst laten liggen (kanshebbers).
>> Lees meer

Projectenmarathon blijft populair

Ook dit jaar was de Projectenmarathon weer snel volgeboekt. De veertig deelnemers bekijken eerst het project Nieuwbouw Hoog Catharijne in Utrecht en gaan dan naar Limburg voor een bezoek aan A2 Maastricht.

Tijdens de Projectenmarathon stellen ondergrondse bouwprojecten speciaal voor KIVI TTOW en het COB de deuren open. In Utrecht werkt BAM aan een vijflaagse parkeergarage onder het vernieuwde Hoog Catharijne. Zowel de omvang en locatie van het bouwwerk als de constructie en uitvoeringsmethoden zijn bijzonder. Zo wordt er gebruikgemaakt van cementbentonietwanden tot de laag van Kedichem (achtenvijftig meter onder NAP), ‘grote-diameter- boorpalen’ en top-down bouwfasering. De deelnemers gaan ook op bezoek bij het project A2 Maastricht, waar een gestapelde tunnel wordt gerealiseerd. Het betonwerk voor de onderste tunnelbuizen zit er bijna op, maar een niveau hoger wordt nog stug doorgewerkt aan de bovenste tunnelbuizen.
>> Lees meer