Een langdurige prestatie

“Op vakantie. Moppen tappen op de achterbank. Een doeltreffende voor deze column: Hoe ver kun je een tunnel inlopen? Tot de helft, want dan loop je er weer uit!.

Nebest-medewerkers (lees: specialisten) herkennen deze humor in de dagelijkse werkzaamheden. De nieuwbouw van (ondergrondse) constructies is belangrijk en leuk voor vele partijen. Van projectmanager tot aan de uitvoerders. Iedere fase staat volop in de belangstelling en creëert een deel van de constructie. Op papier of met materialen. Bij het doorknippen van het lintje is eenieder weer even belangrijk. Velen zien elkaar daar pas (weer). Velen waren al lang de tunnel uit. De interesse is alweer verschoven naar een volgende tender of contract, nog voordat de tunnel halverwege is in uitvoering, laat staan in gebruik: de tunnel bevindt zich nog maar in een prille fase van zijn technische en economische levensduur. Een langdurige prestatie wordt verwacht.

Nebest Adviesgroep specialiseert zich al achtentwintig jaar op het gebied van tunnelbeheer en -onderhoud. Wij bouwen graag mee in enkele fasen, maar beheersen evengoed de instandhouding van infrastructuur. Na het bouwen gaat het om het dagelijks beschikbaar houden van de functies van een object, constructie en/of installatie. Met technische analyse van soms verborgen risico’s in combinatie met specialistische inspecties en onderzoek helpen wij zowel de beheerder als onderhoudsorganisaties in het optimaliseren van objectprestaties en het verlengen van levensduur… ook na het knippen van het lintje.

Ondernemend, wendbaar en verbindend op alle disciplines nemen we de totale verantwoordelijkheid graag op ons. Wij willen bijdragen aan een stabiele, betrouwbare en duurzame infrastructuur. Het COB heeft hier ook steeds meer aandacht voor. Nebest stapt daarom in. Wij delen graag onze successen en interesse met beheerders en opdrachtnemers in het COB. Wij vinden onze specialisatie op het gebied van beheer en onderhoud leuk. Wij blijven in en bij de tunnel!”.”

Binnenkort is Jeroen de Goeij vijftien jaar in dienst bij Nebest. Vanuit zijn functie als commerciële kracht vormde hij een eigen afdeling op het gebied van projectmanagement. Vanaf 2007 behoort hij tot de directie. Zijdelings was Jeroen betroken bij bijna alle tunnels in Nederland. Nebest inspecteert vele tun- nels voor Rijkswaterstaat, ProRail, provincies en gemeenten..

Foto: Vincent Basler