In het plenaire gedeelte hanteren we dit jaar een nieuwe formule. Niet één uitgebreide lezing met een debat, maar drie korte, inspirerende presentaties. Daarnaast wordt de Schreudersstudieprijs 2012 uitgereikt en zal onze directeur u meer vertellen over de toekomstplannen van het COB.

Drie korte, krachtige keynotes

De keynotes zijn in de vorm van een Petcha Kutcha, een slideshow met enkel en alleen afbeeldingen die steeds zo’n twintig seconden in beeld blijven. De spreker komt dus snel tot de kern van de zaak. De slides illustreren wat er verteld wordt en dienen slechts ter ondersteuning. Geen lange teksten dus, maar een toegankelijk en helder verhaal.

Marjet Rutten,
Innovator en lid van het Bouwteam

De bouw-, installatie- en vastgoedsector staat aan de vooravond van hele grote veranderingen. Wat kunt u verwachten en wat moet u doen om goed toegerust de toekomst tegemoet te treden?

Adrie van Duijne,
Directeur Stichting KIEN

Innovatie in de elektrotechniek is top – en teamsport. Universiteiten, fabrikanten, installateurs en opdrachtgevers lopen de vierhonderd meter estafetten. Niet alleen de conditie van de individuele loper is belangrijk maar ook de wissel van de stok.

Robbert van Leeuwen,
Winnaar Schreudersstudieprijs 2010

Voor zijn afstuderen bedacht Robbert een ontwerpmethodiek voor bouwputvernageling – een innovatieve oplossing voor ondergronds ruimtegebruik. Op het congres neemt hij ons mee in zijn denkproces, zodat ook wij creatief de diepte in kunnen.

Uitreiking Schreudersstudieprijs 2012

Wie sleept dit jaar de Schreudersstudieprijs in de wacht en gaat naar huis met 2500 euro en een oorkonde? Eenentwintig recent afgestudeerden hebben hun scriptie ingestuurd; een deskundige jury bepaalt welk onderzoek het beste scoort op inventiviteit, diepgang en praktische toepasbaarheid. Dit doen ze voor twee categorieën: conceptueel (architectuur, planologie, stedenbouw, etc.) en techniek (civiele techniek, werktuigbouw, etc.).

Op het COB-congres wordt in beide categorieën een alumnus beloond met de prestigieuze Schreudersstudieprijs. Ook kan de jury eervolle vermeldingen aanwijzen. Zij ontvangen een oorkonde en een geldprijs van 500 euro.