Projectenmarathon 2012

Technische hoogstandjes en de nieuwste bouwwerken, u maakt het mee in de Projectenmarathon. Op 10 oktober 2012 kon u meekijken achter de (bouw)schermen van twee projecten.

De Projectenmarathon startte om 10.30 uur bij het informatiecentrum van Spoorzone Delft aan de Barbarasteeg 2 in Delft. Steven Delfgaauw, adviseur bij ProRail, bracht de deelnemers op de hoogte van de laatste technische ontwikkelingen bij het project. Ook werd er een bezoek gebracht aan de bouwplaats, maar vanwege de veiligheid konden we niet alles van dichtbij bekeken. De deelnemers kregen wel een goede indruk van de grote omvang van het project.

Voor de lunch en het tweede deel van het programma gingen we per trein naar Amsterdam. In het informatiecentrum van de Noord/Zuidlijn kregen we een drietal interessante lezingen over de werkzaamheden rond (en onder) Amsterdam CS. Jan Buis gaf een algemene introductie en Joost Dorreman en Bart Peerdeman (beide Royal HaskoningDHV) gingen in op de technische details. Op de bouwplaats konden we het werk met eigen ogen bekijken.

Deelnemers turen naar de bouwwerkzaamheden aan de IJzijde van het Centraal Station van Amsterdam.

De dag werd voor de meeste deelnemers afgesloten met een diner in het gezellige MOES. Dat gaf iedereen de gelegenheid om nog even na te praten, ervaringen uit te wisselen en nieuwe contacten op te doen.

Presentaties Noord/Zuidlijn