COB-café Gaasperdammertunnel

In de zomer van 2017 is de eerste fase afgesloten van het leertraject van de Gaasperdammertunnel. Rijkswaterstaat, IXAS en het COB presenteerden de resultaten op vrijdag 22 september 2017 in een speciaal COB-café.

De Evaluatie Gaasperdammertunnel is in 2016 officieel van start gegaan. Aan de hand van interviews met projectteamleden zijn er papers geschreven over drie thema’s: veiligheid, integratie civiel-ICT en omgevingsmanagement. Deze papers zijn begin 2017 gereviewd door hoogleraren en externe experts. Daarnaast is er feedback verzameld met een kennisdag voor tunnelexperts. Alle resultaten zijn samengebracht in de publicatie Kennistraject Gaasperdammertunnel deel 1.

Op vrijdag 22 september 2017 is de publicatie over de eerste fase van het leertraject gepresenteerd in een COB-café op de Bouwcampus in Delft. Net zoals de kennisdag in maart, richtte het COB-café zich op mensen die werken aan lopende tunnelprojecten en -tenders.

(Foto: COB)

Programma

Zoals de naam impliceert, had de bijeenkomst een informeel karakter. De publicatie over de Evaluatie Gaasperdammertunnel stond uiteraard centraal.

14.45-15.15 uur: Inloop

15.15-15.45 uur: Opening – terugblik op het leertraject
Prof. Dr. Ir. Marcel Hertogh, voorzitter van het COB-kernteam interviewt Peter Schouten (directeur IXAS) en Frans de Kock (projectmanager Rijkswaterstaat) over het kennistraject. Betrokken reviewers stellen prangende vragen.

15.45-16.05 uur: Uitreiking publicatie
De publicatie wordt overhandigd aan Helene Moors, projectdirecteur Blankenburgtunnel, en Hylke van Lieshout, integratiemanager Zuidplus. Ook wordt ingegaan op deel 2, dat zich zal richten op de uitvoeringsfase.

16.05-17.15 uur: Speeddating/borrel
De deelnemers vanuit Rijkswaterstaat, IXAS en het COB die betrokken waren bij de verschillende hoofdstukken uit de publicatie staan verspreid door het COB-café aan statafels. De gasten krijgen de mogelijkheid om bij die tafels langs te gaan en door te praten over omgevingsmanagement, de relatie civiel-TTI, tunnelveiligheid, de rol van het contract en de rol van samenwerking. Er is ook een tafel voor meer algemene vragen. Na 20 minuten klinkt er een bel waarna de gasten van tafel kunnen wisselen (of niet).

>> Download het programma (pdf 1,82 MB)

Het COB-café is extra interessant voor de young professionals. In het programma zal speciale aandacht besteed worden aan kennisoverdracht en praktijkervaring. Bovendien biedt het café volop gelegenheid om vakgenoten te ontmoeten en je netwerk uit te breiden.