Omdat het erg belangrijk is om de samenhang van de projecten in het COB-tunnelprogramma onderling én met het netwerk af te stemmen, organiseert het COB in 2022 drie speciale bijeenkomsten voor iedereen uit het tunnelprogramma.

Tijdens deze bijeenkomsten is steeds een andere ontwikkellijn (Civiel, Digitalisering, Duurzaamheid) verantwoordelijk voor de inhoud. Hierdoor krijgt iedereen mee waar de ander mee bezig is en behouden we samenhang tussen de projecten en bevorderen we dat iedereen weet wie wat, wanneer, waarom en voor wie doet!

Tweede pizzaparty door ontwikkellijnen Duurzaamheid en Digitalisering

Op 27 september 2022 is alweer de tweede tunnel-pizzaparty van het jaar gehouden. Dit keer bij Art Centre aan de Rotterdamseweg 205 in Delft. Wat een enthousiasme en inzet van de meer dan honderd deelnemers tijdens de tunnelpizzaparty op 27 september 2022. De bijeenkomst voor leden van het COB-tunnelprogramma stond ’s morgens in het teken van duurzame tunnels. De projectleiders presenteerden welke activiteiten er nodig zijn op weg naar 2050, waarna er in groepen input is opgehaald bij het aanwezig netwerk. Met de vele concrete ideeën en praktische overwegingen kunnen de werkgroepen met veel energie verder aan de slag. Tijdens de lunch werd nog volop nagepraat én verschoof de aandacht langzaam naar digitalisering: het onderwerp van het middagprogramma. De opgeleverde deliverables werden kort toegelicht door de projectgroepen die in 2020 zijn gestart. Die resultaten zijn of worden gebundeld in digitale groeiboeken. Ook is een start gemaakt met nieuwe projecten, zijn er redactiecommissies samengesteld en werden er taken verdeeld om de groeiboeken Assetmanagement, Renoveren en Digitaal aantonen ook in de toekomst te verrijken met nieuwe kennis. Binnenkort leest u op de website alles over de nieuwe activiteiten. Heeft u vragen of wilt u meedoen? Mail dan even naar caro.rietman@cob.nl.
>> Bekijk de agenda van Duurzaamheid (pdf, 147KB)
>> Bekijk de agenda van Digitalisering (pdf, 124KB)
>> Bekijk hier de presentaties (pdf, 2MB)

Eerste pizzaparty door ontwikkellijn Digitalisering

Tijdens de eerste Tunnelpizza-party op 29 maart 2022 gingen zestien projectteams uit het Tunnelprogramma van het COB met elkaar en opdrachtgevers in gesprek. De digitale ontwikkellijn van het Tunnelprogramma stond centraal. Het werd een levendige en nuttige bijeenkomst bij Lijm & Cultuur in Delft met ruim zestig deelnemers.

De party werd geopend door COB-directeur Karin de Haas en Bram ten Klei, die samen met Jenny Daverveld de ontwikkellijn Digitalisering coördineert. Zij gingen kort in op het Tunnelprogramma, de ontwikkellijn Digitalisering, de bijbehorende werkpakketten en de doelen van de bijeenkomst. Daarna volgden drie presentaties.

Tijdens het tweede deel van de bijeenkomst gingen de projectteams met elkaar in gesprek over wat ze van elkaar nodig hebben voor de voortgang van hun opdracht en om na te gaan hoe de samenhang tussen de verschillende projecten te verbeteren is. Dit alles onder het genot van versgebakken pizza’s, salades en drankjes.

De ontwikkellijnen Duurzaamheid en Civiel zijn respectievelijk op 27 september 2022 en 22 november 2022 aan de beurt.

>> Bekijk hier de presentatie van Karin de Haas en Bram ten Klei (pdf, 3 MB) 
>> Bekijk hier de presentatie van Maarten Visser (pdf, 1 MB)
>> Bekijk hier de presentatie van Maikel Balster (pdf, 1 MB)
>> Bekijk hier de presentatie van Peter Stroo (pdf, 634 KB)