Het COB verlegt de grenzen

Om ondergronds bouwen als vakgebied verder te kunnen ontwikkelen, is samenwerking tussen de stakeholders essentieel. Niet alleen binnen de landsgrenzen: internationale kennisuitwisseling kan innovaties stimuleren en versnellen. Het COB heeft daarom een voorstel ingediend bij INTERREG, een Europese subsidieregeling voor innovatieve en duurzame projecten.

Gepubliceerd op: 14 maart 2016

Op 14 maart 2016 heeft het COB bij INTERREG North Sea Region een voorstel ingediend voor het project ‘Innovation in networks’ (I2N). INTERREG is een Europese subsidieregeling voor innovatieve en duurzame regionale samenwerkingsprojecten. Het project I2N richt zich op het versterken en opzetten van internationale kennisnetwerken op het gebied van ondergronds bouwen. Hierbij werkt het COB samen met onder meer de TU Delft, de Norwegian University of Science and Technology, het Vlaams Kenniscentrum voor Publiek-Private Samenwerking, Universiteit Antwerpen, Sund og Bælt A/S en Duitse en Deense universiteiten. Het doel is om best practices te formuleren voor gezamenlijk innoveren: hoe kun je in een samenwerkingsverband met publieke organisaties, private bedrijven en kennisinstituten van elkaar leren en tot nieuwe oplossingen komen?

Het COB is van oorsprong al opgezet als netwerkorganisatie waarin partijen gezamenlijk aan opgaven werken. De subsidieaanvraag betreft dan ook niet direct een nieuw project, maar vooral het vastleggen, verfijnen en doorontwikkelen van de COB-werkwijze.

Deze zomer wordt de ingediende ‘Expression of Interest’ beoordeeld. Bij een positieve uitkomst mag het COB samen met de partners het voorstel gaan uitwerken tot een ‘Full application’. Via de website en de digitale nieuwsbrief houden we u uiteraard op de hoogte!