Recordaantal bezoekers Dag van de Bouw

Met gemiddeld 715 bezoekers per project heeft de Dag van de Bouw een record gevestigd. Op 24 mei jl. stelden bouwplaatsen door het hele land de deuren open voor het publiek. In totaal trok het evenement 125.000 geïnteresseerden, even veel als in 2013.

26 mei 2014

De Dag van de Bouw is een jaarlijks evenement dat mensen een kijkje achter de schermen biedt bij bouwprojecten. Minister-president Rutte verrichte afgelopen zaterdag in Middelburg de opening van de negende editie. “Vandaag is een dag om trots te zijn op wat de Nederlandse bouw allemaal kan en presteert”, aldus Rutte.

Ook veel ondergrondse projecten deden mee. De tunnels van de Noord/Zuidlijn in Amsterdam trokken liefst 19.000 bezoekers, waardoor het project zelfs enige tijd ’trending topic’ was op Twitter. Ook A2 Maastricht was populair. Hier brachten 12.000 mensen een bezoek aan de tunnel. Combiplan Nijverdal had de open dag gecombineerd met een unieke hardloopwedstrijd. In totaal bezochten zo’n 3600 mensen het project. RTV Rijnmond maakte een reportage bij de tunnel in de A4 Delft-Schiedam: