Ken je kobolden, weeg de ondergrond op tijd mee

Erwin Biersteker doet onderzoek naar de verschillende perspectieven in risicobeleving en -aanpak. De manier waarop we naar ondergrondse risico’s kijken, is terug te voeren op angst voor het onbekende.

Platform Geotechniek van start

In samenwerking met CROW, KIVI Geotechniek, Rijkswaterstaat en het ministerie van BZK is het COB het nieuwe platform Geotechniek gestart. Aan animo is geen gebrek.

Dagboek van een tunnel

Het nieuwe handboek Ken je tunnel is als een tunneldagboek. Een tunnelbeheerder vindt er informatie over alle wie/wat/waar/wanneer/ waarom-vragen over zijn tunnel en hoe die in het verleden beantwoord zijn.

Biedt BOEI straks houvast voor alle Nederlandse gemeenten?

Acht gemeenten hebben een proces met bijbehorende praktische instrumenten ontwikkeld waarbij kabels en leidingen vanaf de initiatiefase tot en met de uitvoering kunnen worden meegewogen in projecte.

DIALOOG • Vernieuwd Hoofdstation Groningen krijgt tweelaagse reizigerstunnel

Vanaf het zuidelijke perronplein kunnen reizigers straks via een voetgangerstunnel naar de perrons en onder de sporen door naar de stad. Onder de brede tunnel komt een grote fietsenstalling.

Eindresultaat vrijwel identiek aan artist impressions

Natuurlijk speelt de kwaliteit van de visualisaties een rol, maar het hoogwaardige eindresultaat van parkeergarage Garenmarkt is vooral het gevolg van de continue sturing op kwaliteit en afwerkingsniveau.

Onderkeldering monumentaal pand vereist flexibele aanpak

Om de bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam te verhuizen, moet er onder andere een grote kelder worden aangelegd onder een monument en zijn binnentuin. Dat geeft geotechnische uitdagingen.