Actieve middag langs zes kennisstations (COBootcamp)

Het wetenschappelijk bewijs voor een positieve invloed van fysieke activiteit op de cognitieve prestaties groeit al langere tijd. Op 13 juni 2024 kwamen deelnemers naar het COB voor een sessie waarin kennis en bewegen werden gecombineerd. Zo konden ze zelf ervaren waar het om gaat. De bijeenkomst was aangekondigd als ‘actieve middag’, maar in de wandelgangen heette hij al de ‘COBootcamp’. Na afloop klonken er zoveel enthousiaste reacties dat er al plannen worden gemaakt voor een COBootcamp volgend jaar. 

Op de locatie X, de sportaccommodatie van de TU-Delft, gingen de deelnemers afwisselend langs sportieve en inhoudelijke stations. Bewegen werd afgewisseld met leren. Daarnaast was er voldoende ruimte om te netwerken met elkaar en met de leden van de andere platforms.

De platforms Tunnels en veiligheid en Beheer en onderhoud en de expertgroep Duurzaamheid hadden deze middag georganiseerd en ervoor gezorgd dat er een route was langs in totaal zes kennisstations: 

Dit alles werd ingeleid door een zeer inspirerende en actieve keynotespeech van meervoudig Olympisch schaatskampioen Jochem Uytdehaage. Zijn verhaal over de balans tussen werk en privé, tussen slaap, voeding, beweging en ontspanning, het opladen van de vier accu’s, was zeer leerzaam en herkenbaar.

De deelnemers waren allen zeer enthousiast over de mix van inhoud en bewegen. Een formule die voor herhaling en verdere uitbouw vatbaar is. Hieronder vindt u een terugblik met video en foto’s.

De COBootcamp aftermovie