Ondergrondse inrichting
Duurzaamheid
Ruimtelijke ordening en beleving / waarde
Groningen grows its own food 2050: the foodline
https://www.cob.nl/document/82127/
Auteur: Yerun Karabey
Uitgever: Hanzehogeschool Groningen, Academie van Bouwkunst Groningen
Uitgave: 16 juli 2018 | Geüpload op: 20 september 2021
Een studie die laat zien dat we onafhankelijker kunnen zijn van globale systemen en zelfregie kunnen hebben over onze voedselproductie door middel van ruimtetec...>>
Samenvatting
Wat als een complete voedselketen op een prominente plek in de binnenstad zichtbaar en circulair wordt geïntegreerd met behulp van verticale landbouw zodat de binnenstad [15.000 inwoners in 2050] zelfvoorzienend kan zijn en de voedselcultuur wordt verduurzaamd? Dit leidt tot een fundamentele verandering van onze invulling van ruimte op het platteland en in de stad en een verandering van stedenbouw, landschap, infrastructuur en architectuur en heeft een disruptieve [sociaal maatschappelijke, economische, voedselculturele en ruimtelijke] impact die grensoverschrijdend is. In dit document: een ruimtelijke scenario-studie naar de reorganisatie en verduurzaming van het water- en voedselsysteem van Groningen. Met als casestudy de binnenstad van Groningen met de, op stromenanalyse beredeneerde locatie: het Gedempte Zuiderdiep.