COB-congres 2022

Het mag en kán weer! Het allerbelangrijkste in een netwerkorganisatie: samenkomen. Op maandag 20 juni 2022 is er weer de hele dag een COB-congres als vanouds. Geheel fysiek, met een plenair programma, een gezamenlijke lunch, Flexival, platformbijeenkomsten, verdiepende subsessies en natuurlijk optredens van de COBand. 

Ook deze editie belooft een spektakel te worden. Dat komt mede doordat het Flexival onderdeel is van de dag. Dat evenement over kabels en leidingen en ruimtelijke ordening kenmerkt zich door creativiteit, humor en dwarsverbanden; ingrediënten die op 20 juni 2022 terugkomen, ook voor de andere ondergrondse vakgebieden. Verzeker u van een plekje en meld u aan via het online aanmeldformulier.

Alle disciplines zijn vertegenwoordigd: van kabels en leidingen en geotechniek tot ruimtelijke ordening en tunnels. Te midden van de prehistorische hutten, Romeinse villa’s en Middeleeuwse koopmanshuisjes vertellen participanten en het COB zelf over actuele ontwikkelingen en praktische ervaringen. Overal komen de grote thema’s van nu terug, zoals duurzaamheid, de renovatieopgave, digitalisering, assetmanagement en menselijk gedrag.

Programma

Hieronder vindt u de indeling van de dag. Het programma is zo samengesteld dat u veel gelegenheid hebt om bij te praten met vakgenoten en nieuwe contacten te leggen.

9.00 uur – Ontvangst

9.30 uur – Korte plenaire opening

10.00 uur – Op pad!
Tijdens platformbijeenkomsten van het COB is er meestal maar beperkt ruimte (in tijd en oppervlak) voor demonstraties, workshops en andere creatieve vormen van presentaties. Op 20 juni 2022 is er álle ruimte! Daarom pakken participanten uit met shows en marktkramen verspreid over het park. Volg de uitgestippelde ontdekkingsroutes of ga uw eigen weg langs innovatieve technologieën en slimme oplossingen voor ondergrondse uitdagingen.

12.00 uur – Gezamenlijke lunch, met een optreden van de COBand

13.00 uur – Plenair hoofdprogramma, met onder meer:

  • Actualiteiten van het COB: o.a. lancering wetenschappelijk programma Future proof tunnels en ontwikkelingen in de Kennisarena kabels en leidingen.
  • De uitreiking van de prestigieuze Schreudersprijs; welke ondergrondse prestatie is het meest vernieuwend en inspirerend en wordt beloond met eeuwige roem en 25.000 euro?
  • Een gedragsdeskundige als keynotespreker. Nou ja, spreker … Inzicht in menselijk gedrag krijg je vooral door het te ervaren. De gedragsdeskundige zal zijn expertise dan ook op een actieve manier op u overbrengen.

15.00 uur – Korte pauze

15.15 uur – Platformbijeenkomsten
Na het plenaire programma verzorgen de COB-platforms verschillende subsessies gevuld met interessante praktijkverhalen. Dat betekent dat er ook ’s middags voor iedereen wat te doen is. Platformleden kunnen naar hun eigen bijeenkomst gaan, of eens bij een ander platform aansluiten. En als u nog nooit bij een platformbijeenkomst geweest bent, is dit uw kans! De agenda’s van de bijeenkomsten komen binnenkort online.

17.00 uur – Borrel en aansluitende barbecue
Natuurlijk kan een congres van een netwerkorganisatie niet zonder borrel. Zoek oud-collega’s op, of juist uw nieuwe, praat nog even na over de sessies of grijp uw kans om die ene persoon eindelijk eens te spreken. Daar heeft u extra lang de tijd voor, want u kunt gezellig blijven eten. En ook nu is er een spetterend optreden van de COBand.

>> Aanmelden