COB-congres 2022

Het mag en kán weer! Het allerbelangrijkste in een netwerkorganisatie: samenkomen. Op maandag 20 juni 2022 was er weer de hele dag een COB-congres als vanouds. Geheel fysiek, met een plenair programma, een gezamenlijke lunch, Flexival, platformbijeenkomsten, verdiepende subsessies en natuurlijk optredens van de COBand. 

Ook deze editie was een waar spektakel. Dat kwam mede doordat het Flexival onderdeel was van de dag. Dat evenement over kabels en leidingen en ruimtelijke ordening kenmerkt zich door creativiteit, humor en dwarsverbanden; ingrediënten die op 20 juni 2022 terugkwamen, ook voor de andere ondergrondse vakgebieden.

Alle disciplines waren vertegenwoordigd: van kabels en leidingen en geotechniek tot ruimtelijke ordening en tunnels. Te midden van de prehistorische hutten, Romeinse villa’s en Middeleeuwse koopmanshuisjes vertelden participanten en het COB zelf over actuele ontwikkelingen en praktische ervaringen. Overal kwamen de grote thema’s van nu terug, zoals duurzaamheid, de renovatieopgave, digitalisering, assetmanagement en menselijk gedrag.

Programma

Hieronder vindt u de indeling van de dag. Het programma was zo samengesteld dat u veel gelegenheid hebt om bij te praten met vakgenoten en nieuwe contacten te leggen.

9.00 uur – Ontvangst

9.30 uur – Korte plenaire opening

10.00 uur – Op pad!
Tijdens platformbijeenkomsten van het COB is er meestal maar beperkt ruimte (in tijd en oppervlak) voor demonstraties, workshops en andere creatieve vormen van presentaties. Op 20 juni 2022 was er álle ruimte! Daarom pakten participanten uit met maar liefst 54 shows en marktkramen verspreid over het park. Teveel om uit te kiezen, dus om de deelnemers op weg te helpen waren er alvast routes uitgestippeld. Met de folder in de hand snuffelde iedereen lekker rond langs innovatieve technologieën en slimme oplossingen voor ondergrondse uitdagingen. Het aanbod is ook online te vinden op de webpagina over de innovatiemarkt.

Bij veel stands in het park was er een QR-code om de digitale goodiebag mee te vullen. De deelnemers ontvangen in de week na het congres dan informatie over de bezochte stands om thuis alles gemakkelijk nog eens na te lezen.

12.00 uur – Gezamenlijke lunch, met een optreden van de COBand

13.00 uur – Plenair hoofdprogramma, met onder meer:

  • Actualiteiten van het COB: o.a. terugkoppeling Leren Programmeren van Programma tunnelrenovaties Zuid-Holland (PTZ) en ontwikkelingen in de Kennisarena kabels en leidingen.
  • De uitreiking van de prestigieuze Schreudersprijs; welke ondergrondse prestatie is het meest vernieuwend en inspirerend en wordt beloond met eeuwige roem en 25.000 euro?
  • Een gedragsdeskundige als keynotespreker. Nou ja, spreker … Inzicht in menselijk gedrag krijg je vooral door het te ervaren. De gedragsdeskundige zal zijn expertise dan ook op een actieve manier op u overbrengen.

15.00 uur – Korte pauze

15.15 uur – Platformbijeenkomsten
Na het plenaire programma verzorgden de COB-platforms verschillende subsessies gevuld met interessante praktijkverhalen. Platformleden konden naar hun eigen bijeenkomst gaan, of eens bij een ander platform aansluiten. En voor wie nog nooit bij een platformbijeenkomst geweest was, was dit de kans om het eens te ervaren.

17.00 uur – Borrel en aansluitende barbecue
Natuurlijk kan een congres van een netwerkorganisatie niet zonder borrel. De deelnemers hadden extra lang de tijd om collega’s op te zoeken, nieuwe contacten te leggen en na te praten, want de barbecue werd aangestoken. Ook was er nog een spetterend optreden van de COBand.