COB boek inleiding kabels en leidingen

Terug naar kennisbank
  • Document code: O22
  • Auteur: F. Taselaar
  • Jaar: 2009

Samenvatting

Het boek ‘Inleiding kabels en leidingen’ geeft een overzicht van de wereld van ondergrondse infrastructuur van kabel- en leidingnetwerken. Het kan gebruikt worden als lesboek en is een naslagwerk voor onder andere netbeheerders, gravende partijen en ontwerpers en beheerders van de openbare ruimte.

Na een inleidend hoofdstuk, waarin het werkveld van kabels en leidingen in historisch en maatschappelijk perspectief wordt geplaatst, wordt in hoofdstuk 2 een inhoudelijke beschrijving van de diverse netwerksystemen gegeven. Vervolgens wordt in hoofdstuk 3 een overzicht gegeven van de belangrijkste aspecten die bij het ontwerp, de aanleg en het beheer van die netwerken een rol spelen, waarna in hoofdstuk 4 in vogelvlucht de relevante wet- en regelgeving wordt beschouwd. Tot slot wordt in hoofdstuk 5 ingegaan op de mogelijke toekomstige ontwikkelingen. Met name met dit laatste hoofdstuk hoopt het COB studenten en professionals te inspireren nieuwe idee├źn te ontwikkelen.

Wilt u een fysiek exemplaar van dit boek? Neem dan even contact op het met COB, dan leggen we hem voor u klaar om af te halen.