Gezocht: COB-coördinator Kabels en leidingen

Het COB is op zoek naar een nieuwe collega, een gedreven professional met kennis en ervaring op het gebied van ondergrondse kabel- en leidinginfrastructuur en de ondergrondse inrichting in zijn algemeen.

Wat doet de coördinator Kabels en leidingen?

Het COB-netwerk verzamelt, ontwikkelt en ontsluit kennis op het gebied van ondergronds ruimtegebruik. Dat gaat niet vanzelf. De COB-coördinatoren zijn de motor. Zij fungeren als aanspreekpunt, leggen contacten en signaleren behoeften en ontwikkelingen. De coördinator leidt het platform Kabels en leidingen en begeleidt en initieert projecten. Het is essentieel dat je als coördinator verder kijkt dan je eigen specialisatie: het samenbrengen van partijen en het verbinden van vraagstukken staan tenslotte centraal bij het COB.

Welke eigenschappen heeft deze coördinator?

Wij zien dat het succes van een coördinator bij het COB vooral ligt in zijn of haar persoonlijke aanpak. Succesvolle coördinatoren zijn gedreven en breed georiënteerde professionals die het leuk vinden om een groep mensen te inspireren en ‘mee te krijgen’. Ze kunnen onderliggende vraagstukken concretiseren tot een onderzoeksproject. Zij vinden het leuk om samen op problemen en kansen ‘te kauwen’ en die volhardend op te lossen, waarbij die oplossing samen met het netwerk wordt gevonden. Een succesvolle coördinator vindt het leuk om het vakgebied te ontwikkelen door op eigen initiatief én samen met het netwerk projecten op te starten, geld te zoeken en slim te opereren in een netwerk.

Wat is de plek van kabels en leidingen binnen het COB?

Het COB kent een aantal aandachtsgebieden: Tunnels en veiligheid, Kabels en leidingen en Ordening en waarde. Het aandachtsgebied Tunnels en veiligheid is de afgelopen periode sterk gegroeid en kent een kennisprogramma; het tunnelprogramma. Met de oplevering van de kennisanalyse Common ground voor ondergrondse infra, wil het COB ook het aandachtsgebied Kabels en leidingen een steviger plek geven binnen de organisatie. Dit jaar wordt de opzet van een kennisprogramma voor kabels en leidingen afgerond, waarmee we in 2020 op pad gaan om projecten te starten en financiering te zoeken. We zoeken dus een ambitieuze coördinator die kan bijdragen aan de stappen die we willen maken, zodat dit onderwerp wordt uitgebreid en er binnen het COB een betere balans komt tussen de verschillende aandachtsgebieden. Uitgebreide toelichting over dit aandachtsgebied vindt u in bijlage 1 (zie pdf rechts).

Taken

  • Organiseren en faciliteren platform Kabels en leidingen
  • Inhoudelijke rechterhand van projectleider Common ground
  • Trekker van één of meerdere projecten, en/of stuurt projectleiders binnen het aandachtsgebied actief aan.

Benodigde tijd

We verwachten een minimale tijdsinvestering van 1 dag per week (enkel platformcoördinator) tot maximaal 3 dagen (alle genoemde taken) Wij hebben een voorkeur voor iemand die 2 dagen per week beschikbaar is voor de komende (minimaal) 2 jaar.

Wat we bieden

Het COB-team is klein, proactief en gedreven. Je komt op een creatieve en ambitieuze plek terecht. Uiteraard krijg je vanuit het COB-bureau alle nodige ondersteuning. Wij betalen een vast tarief van € 125,00 per uur excl. btw.

Solliciteren

U kunt solliciteren als u werkzaam bent bij een participant van het COB. U kunt tot maandag 21 oktober 2019 solliciteren door een korte brief en cv te sturen naar Edith.Boonsma@COB.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.