Oproep voor begeleidingscommissie instrumentarium

Vanuit het tunnelprogramma wordt gewerkt aan een systeem om kennis die voortkomt uit tunnelrenovaties te borgen, te ontsluiten en te combineren. Het COB stelt hiervoor een begeleidingscommissie in. Als u interesse heeft in deelname, als commissielid en/of secretaris, meldt u dan snel aan!

Gepubliceerd op: 30 maart 2020

Tot 2030 zullen er in Nederland meer dan twintig tunnels gerenoveerd gaan worden; dé kans om kennis op het gebied van tunnelrenovaties sterk te vergroten. Het COB-netwerk wil dit doen door inzichten te borgen en te verrijken door het slim koppelen van data uit tunnelprojecten en externe bronnen. TNO en Deltares gaan hiervoor een systeem opzetten. Zij hebben opdracht om op Beyond a tunnel vision, het internationale congres over de tunnelrenovatie, een digitale mock-up te presenteren die de kracht van het model demonstreert en het COB-netwerk ervan overtuigt de verdere ontwikkeling te steunen. Voor deze mock-up wordt gebruikgemaakt van (een deel van de) informatie die nu al beschikbaar is.

Het systeem moet de kennis flexibel, intuïtief, gebruikersvriendelijk en toekomstbestendig opslaan en ontsluiten. Om deze doelstelling te bewaken, stelt het COB een begeleidingscommissie in. Deze ziet erop toe dat zowel de mock-up als het uiteindelijke, volledige systeem voldoet aan de wensen van, en praktisch toepasbaar is voor beheerders, ingenieursbureaus en aannemers.

Als uw interesses liggen bij praktisch ontsluiten, combineren en borgen van kennis en u de kansen ziet om samenwerkend met andere COB-participanten bij te dragen aan het vergroten van de kennis op het gebied van tunnelrenovatie en nieuwbouw van tunnels, meldt u zich dan aan voor de begeleidingscommissie. Dit kan via een e-mail naar ellen.vaneijk@cob.nl (meer informatie: 085 4862 410).

Secretaris

Voor een van de commissieleden is de functie als secretaris beschikbaar. De secretaris zorgt er samen met de voorzitter voor dat iedereen in de commissie geïnformeerd blijft, er goede data-uitwisseling met TNO/Deltares is en de afspraken worden nageleefd.

Voor de functie van secretaris is tot eind 2020 tachtig uur beschikbaar tegen een vergoeding van 125 euro per uur. Bij een succesvolle mock-up zal de begeleidingscommissie en deze functie worden doorgezet tot eind 2024, zodat het model kan worden voltooid. Als u geïnteresseerd bent in de secretarisfunctie geef, dat dan aan bij uw aanmelding.