40 jaar passie voor ondergronds bouwen

Terug naar kennisbank
  • Auteur: Harry Bijl
  • Jaar: 2011

Samenvatting

In het kader van haar veertigjarig jubileum heeft KIVI NIRIA TTOW in 2011 dit boek over vijfenzeventig jaar tunnelbouw in Nederland uitgegeven. In het boek staan verhalen over tunnels en andere ondergrondse bouwwerken in Nederland. Geen uitputtend overzicht, maar een reis langs mijlpalen en hoogtepunten. De eerste, de langste, de diepste, de meest innovatieve, de meest complexe. Alle bijzonderheden komen voorbij.

Samen geven de verhalen een beeld van de ontwikkeling van de tunnelbouw in Nederland sinds vijfenzeventig jaar geleden het startsein werd gegeven voor de Maastunnel. En in het bijzonder sinds veertig jaar geleden werd besloten alle tunnelkennis en -ervaring te bundelen in de afdeling Tunnel Techniek en Ondergrondse Werken (TTOW) van nu het KIVI NIRIA.

!! LET OP !! De pdf hieronder betreft een inkijkexemplaar. Het complete boek is in gedrukte vorm zolang de voorraad strekt kosteloos af te halen. In geval van verzending zullen wij u een factuur sturen van €10,00. Een mail naar info@cob.nl volstaat.