Inspiratiedocument Duurzaamheid

Terug naar kennisbank
  • Auteur: Hertogh et al.
  • Jaar: 2014

Samenvatting

Dit document bevat de resultaten expertteam Duurzaamheid, dat onder regie van het COB en de TU Delft heeft onderzocht hoe een duurzame tunnel bereikt kan worden. De punten die door het team zijn uitgewerkt, worden meegenomen in de aanbesteding van de Rotterdamsebaan.

Hoe bereik je een duurzame tunnel? Dat is, in opdracht van de gemeente Den Haag, onderzocht van het expertteam Duurzaamheid, onder regie van het COB en onder voorzitterschap van prof.dr.ir. Marcel Hertogh, hoogleraar integraal ontwerp en beheer aan de TU Delft. Dit document beschrijft de resultaten van het onderzoek. De punten die door het team zijn uitgewerkt, worden meegenomen in de aanbesteding van de Rotterdamsebaan.

In dit document worden onder andere behandeld: 1. aspecten van duurzaamheid bij de Rotterdamsebaan, 2. de visie van het COB op duurzaamheid, 3.  algemene aspecten van duurzaamheid waaronder: lucht- en geluidskwaliteit, grondstoffengebruik, maatschappelijke participatie en impact, functionaliteit en ruimtelijke waarde en beleving.