Gezocht: coördinator Duurzaamheid

Het COB is op zoek naar een nieuwe collega: een gedreven professional met kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheid van tunnels. Deze coördinator kan in de zomer al langzaam inwerken en per 1 september 2020 van start.

Wat doet de coördinator Duurzaamheid?

Het COB-netwerk verzamelt, ontwikkelt en ontsluit kennis op het gebied van ondergronds ruimtegebruik. Dat gaat niet vanzelf. De COB-coördinatoren zijn de motor. Zij fungeren als aanspreekpunt, leggen contacten en signaleren behoeften en ontwikkelingen. De coördinator leidt het platform Duurzaamheid, organiseert bijeenkomsten en begeleidt en initieert projecten. Het is essentieel dat je als coördinator verder kijkt dan je eigen specialisatie: het samenbrengen van partijen en het verbinden van vraagstukken staan tenslotte centraal bij het COB.

Concrete taken:

  • Organiseren en faciliteren platform Duurzaamheid (waaronder het organiseren van platformbijeenkomsten en leiden van de vergaderingen van het kernteam).
  • Trekker van één of meerdere projecten en/of stuurt projectleiders binnen het aandachtsgebied actief aan.
  • Deelnemen/bijdragen aan COB-vergaderingen en -bijeenkomsten.
  • Samenwerken met andere platforms, coördinatoren en participanten/netwerk van het COB.
  • Signaleren nieuwe ontwikkelingen, identificeren kansen in de sector.

Benodigde tijd

We verwachten een tijdsinvestering van twee dagen per week voor alle genoemde taken.

Welke eigenschappen heeft een coördinator?

Wij zien dat het succes van een coördinator bij het COB vooral ligt in zijn of haar persoonlijke aanpak. Succesvolle coördinatoren zijn gedreven en breed georiënteerde professionals die het leuk vinden om een groep mensen te inspireren en ‘mee te krijgen’. Ze kunnen onderliggende vraagstukken concretiseren tot een (onderzoeks)project. Zij vinden het leuk om samen op problemen en kansen ‘te kauwen’ en die volhardend op te lossen, waarbij die oplossing samen met het netwerk wordt gevonden. Een succesvolle coördinator vindt het leuk om het vakgebied te ontwikkelen door op eigen initiatief én samen met het netwerk projecten op te starten, bijeenkomsten te organiseren, geld te zoeken en slim te opereren in een netwerk.

Wat is de plek van duurzaamheid binnen het COB?

Het COB kent een aantal aandachtsgebieden: Tunnels en veiligheid, Kabels en leidingen en Ordening en waarde. Het aandachtsgebied Tunnels en veiligheid is de afgelopen periode sterk gegroeid en kent een kennisprogramma; het tunnelprogramma. De ontwikkellijn Tunnel waardevol in zijn omgeving is momenteel gericht op duurzaamheid. Er is een platform Duurzaamheid en er lopen op dit moment vijf projecten:

  • Updaten maatregelencatalogus voor energiereductie
  • Duurzaamheid in kaart (checklist met duurzaamheidsthema’s)
  • Verduurzamen tunnelverlichting
  • 3TO-depot: depot voor tweedehands tunneltechnische onderdelen
  • Ondersteunen praktijkprojecten om hun duurzaamheidsambities waar te maken

Wat we bieden

Het COB-team is klein, proactief en gedreven. Je komt op een creatieve en ambitieuze plek terecht. Uiteraard krijg je vanuit het COB-bureau alle nodige ondersteuning. Wij betalen een vast tarief van € 125,00 per uur excl. btw.

Op 6 november 2019 vond de eerste Duurzaamheidsdag van het COB plaats. (Foto: COB)