Gezocht: secretaris commissie Degradatie

Hiaten in fundamentele kennis ten aanzien van faalmechanismen vraagt om een aanpak waarbij de inbreng van de tunnelprojecten, wetenschap en experts uit de praktijk blijvend georganiseerd wordt. Het COB-netwerk heeft daarom drie commissies over urgente civiele onderwerpen, namelijk Voegen, Deformatie en Degradatie. Voor deze laatste commissie zoeken we een secretaris.

De commissie Degradatie richt zich op aspecten zoals corrosie van wapening en de brandwerendheid van materialen. Bij oudere tunnels kan degradatie leiden tot lekkage en de aantasting van de integriteit van de constructie als geheel. De commissie Degradatie neemt onder meer de begeleiding, interpretatie en veralgemenisering van praktijkonderzoek op zich.

Per 2020 bestaat de commissie Degradatie uit twaalf leden en een voorzitter, Erik Schlangen (TU Delft). De positie van secretaris is vacant. Het COB is op zoek naar een enthousiaste professional met kennis van materiaalgebruik in de tunnelsector. Belangrijke eigenschappen zijn punctualiteit, volhardendheid en assertiviteit.

De taken van de secretaris bestaan onder meer uit het plannen, voorbereiden en bijwonen van bijeenkomsten, verslaglegging en het schrijven van eind/tussenrapportages in samenspraak met de commissievoorzitter.

Voor de functie van secretaris is tot eind 2020 tien uur per bijeenkomst beschikbaar tegen een vergoeding van 125 euro per uur. Vooralsnog wordt uitgegaan van vier bijeenkomsten in 2020. De commissie zal naar verwachting worden gecontinueerd na 2020, maar dan met nieuwe overeenkomsten.

De eerste commissie Degradatie in 2018. (Foto: COB)