Terugkijken: COB-tv en platformbijeenkomsten

Geen COB-congres dit jaar, of stiekem toch wel? Op vrijdag 12 juni 2020 kwamen alle platforms van het COB bij elkaar. Ieder in hun eigen online livestream, maar wel met dezelfde feestelijke opmaat: COB-tv.

Bijna 400 mensen waren live online aanwezig bij COB-tv. Aanleiding voor de uitzending was het 25-jarig jubileum van het COB. Er werd een overzicht gegeven van de activiteiten en aandachtsgebieden, en alle platforms kwamen langszij. De platforms gingen verder in afzonderlijke digitale bijeenkomsten. Het aantal deelnemers liep daarbij flink uiteen, van ca. 10 tot 60 personen. De reacties waren positief. Alle opnames zijn terug te kijken via YouTube. De opgenomen podcasts zijn te beluisteren via uw favoriete podcastapp.

COB-tv werd afgesloten met de onthulling van de Participantenparade, een kunstwerk dat speciaal is gemaakt ter ere van de organisaties die het 25-jarig bestaan van het COB meevieren. De parade is groots te bewonderen in een van de vergaderzalen van het COB. De organisaties die in het kunstwerk zijn verwerkt, krijgen elk een eigen exemplaar, zoveel mogelijk persoonlijk overhandigd. Hiernaast ziet u het cadeau in handen van Bard Louis (MH Poly), Frans Melchers (Trelleborg), Coert Ruseler (Antea Group), Harry de Haan (Elumint) en Arie Bras (Kiltunnel).

Tunneldag in januari 2021

Hoewel er alweer hard gewerkt wordt aan en in nieuwe projecten, is het oorspronkelijke tunnelprogramma eind 2020 toch echt klaar. In januari 2021 wordt daarom een tunneldag georganiseerd; een dag waarop alle resultaten nog eens op een rij worden gezet.

Het begon allemaal in 2016. Op het Diner van de Ondergrond werd toen een start gemaakt met de langetermijnvisie op tunnels. Die mondde in 2017 uit in het tunnelprogramma. In drie ontwikkellijnen werden dertien projecten opgestart, met minstens zo veel deliverables als resultaat.

Nieuwe ambassadeurs

Om het COB-netwerk op specifieke onderwerpen verder te helpen, zijn er twee ambassadeurs benoemd.

Mariëlle Wieman gaat zich inzetten voor de verbreding van het COB-netwerk op het gebied van ruimtelijke ordening. Mede door haar voormalige functie als directeur van het Nederlands Vastgoedexploitatieplatform heeft ze de ervaring en contacten die het COB-platform Waardevol ondergronds ruimtegebruik naar een hoger niveau kunnen tillen.

Paul Janssen (zie De visie van) richt zich op internationalisering, met name voor het opzetten van een Europees tunnelprogramma. Als projectmanager en -directeur van grote infrastructurele projecten kan hij als geen ander partijen overtuigen van het belang van samenwerking en gezamenlijke kennisontwikkeling.

Beyond-tv

Het Europese tunnelcongres Beyond a tunnel vision gaat digitaal! Beyond a tunnel vision wordt een online televisie-uitzending gericht op de renovatieopgaven in de tunnelsector. In de plenaire sessie wordt u bijgepraat over (onderzoeks)initiatieven en de gezamenlijke ambitie om een netwerk van experts en tunnels te vormen. Voor diepgaande kennis en discussies kunt u deelnemen aan de parallelsessies, uitgezonden vanuit diverse Europese landen.

>> Via de internationale LinkedInpagina volgt u het laatste nieuws
>> Lees meer op de website

Jaarverslag 2019

Het COB is niet zo goed in stilstaan. Daarom heeft het even geduurd voordat er genoeg tijd overbleef om het jaarverslag van 2019 op te stellen. Maar het is zover, de publicatie staat online!

Nieuwe participanten

  • NOVENCO Building & Industry ontwikkelt onder meer systemen voor ventilatie en rookbeheersing in tunnels en parkeergarages.
  • Bureau de Bont ondersteunt bedrijven in de bouwsector met project- en procesmanagement en strategisch management.
  • Mede vanwege het recent gestarte platform Geotechniek heeft het geotechnisch adviesbureau CRUX zich weer aangesloten.
  • De IT-specialisten van Datadigest richten zich op de infrasector en waren bijvoorbeeld betrokken bij de renovatie van de Velsertunnel.
  • Keers Special Doors levert producten voor bijzondere veiligheidstoepassingen, zoals vluchtdeuren in tunnels.

>> Meer informatie over participeren en de betrokkenheid van de participanten