Hoe kom ik bij het congres en hoe zit het met parkeren?

Het congres vindt plaats in de Gaasperdammertunnel. Deze gloednieuwe, nog niet opengestelde tunnel ligt in de A9 door Amsterdam-Zuidoost.
>> Download de route-informatie als pdf

Hoe laat moet ik er ’s morgens zijn?

Vanaf 9.00 uur bent u welkom. Om 10.00 uur starten we het congres met een plenair programma.

Is er een garderobe?

Er is een onbewaakte garderobe voor uw jas. Eventuele tassen kunnen we bij de ontvangstbalie bewaren.

Hoe groot is het congresterrein, moet ik ver lopen?

Het congres is verdeeld over twee tunnelbuizen; er is tweemaal zo’n 300 meter ingericht met subzalen, plenaire zaal, serious games, VR-opstellingen en allerlei andere vormen van stands. Houd er dan ook rekening mee dat u veel zult lopen. In het programma is tijd ingeruimd om van A naar B te komen. Er zijn bijvoorbeeld alleen toiletten aan de uiteinden van het congresterrein; het duurt dan even voordat u heen en weer bent. In de subzalen zijn zaalvoorzitters die de tijd in de gaten houden, maar we doen ook een beroep op u om op tijd te komen bij de presentaties en rondleidingen.

Hoe laat zijn de presentaties?

In elk keuzeblok zijn er drie presentaties. Een presentatie duurt 45 minuten, inclusief vragen. De presentaties beginnen dan ook direct bij de start van het keuzeblok; zorg dat u er op tijd bent. Het eerste keuzeblok start om 11.30 uur, het tweede om 14.45 uur en het derde om 16.00 uur.

Hoe laat zijn de rondleidingen?

In elk keuzeblok zijn er drie rondleidingen. Een rondleiding duurt 45 minuten. De rondleidingen beginnen dan ook direct bij de start van het keuzeblok; zorg dat u er op tijd bent. Het eerste keuzeblok start om 11.30 uur, het tweede om 14.45 uur en het derde om 16.00 uur.

Moet ik persoonlijke beschermingsmiddelen aan bij de rondleiding?

Nee, speciaal voor het congres is het oostelijke deel van de twee noordelijke tunnelbuizen ‘PBM-vrij’ gemaakt. U hoeft daarom geen helm op of speciale schoenen aan. Het is wel belangrijk dat u bij de gids en in de BPM-vrije zone blijft.

Wanneer kan ik de stands bezoeken?

In de keuzeblokken zijn de stands doorlopend te bezoeken. In sommige stands is een serious game te spelen; die kan al bezig zijn als u langskomt, u kunt dan even wachten en later meedoen.

Kan ik ter plekke kiezen welke presentatie(s) en rondleiding(en) ik wil volgen?

Voor de presentaties en rondleidingen werken we met keuzekaartjes: u kunt alleen naar een presentatie of rondleiding met het juiste kaartje! Omdat de afstanden groot zijn, is het namelijk wel zo prettig om van tevoren zeker te zijn van een plek. In een subzaal staan slechts zestig stoelen en per rondleiding is er plek voor maximaal 15 deelnemers.

De keuzekaartjes zijn te vinden bij de ontvangstbalie zolang de voorraad strekt. Per persoon kunt u maximaal twee kaartjes kiezen, zodat meer mensen kans maken.

Kan ik de programmafolder alvast bekijken?
Hoe vind ik mijn weg in de tunnel?

Bij binnenkomst ontvangt u een programmafolder met plattegrond (zie andere vraag) en op diverse plekken in de tunnel staan wegwijzers. Daarnaast zijn er de hele dag een aantal studenten die helpen. Zij zijn herkenbaar aan een groen shirt met ’tunnelteam’. Uiteraard kunt u ook altijd langskomen bij de ontvangstbalie.

Is er internet/telefonie mogelijk?

Er is geen wifi in de tunnel, wel een goede 4G-verbinding.

Wat is de temperatuur in de tunnel?

In de tunnel is het zo’n 15-20 graden. De ventilatie staat uit, maar er kan een oostelijke wind staan, waardoor u tocht kunt voelen. Lange mouwen en eventueel een trui of vest zijn dus aan te raden, zeker omdat u tijdens het plenaire programma en in subzalen lange tijd zult stilzitten. De lunch is buiten; dit kan een voor- of nadeel zijn afhankelijk van het weerbericht.

Moet ik zelf brood meenemen?

Dat mag zeker, maar tussen de middag staat er ook een kleine warme hap voor iedereen klaar. ’s Morgens en ’s middags is er iets lekkers bij de koffie.

Is de borrel gratis?

Vanaf 17.00 uur komt ook het publiek van Metro Movies naar de tunnel. Daarom is het eten en drinken tijdens de borrel tegen betaling. Maar voor u als congresgast zijn de eerste twee drankjes gratis. Rond 16.30 uur staat ons studententeam klaar om u van twee muntjes te voorzien waarmee u drankjes kunt halen. Daarna is het eten en drinken op eigen kosten. Let op, er kan uitsluitend met pin betaald worden.

Kan ik ’s avonds blijven eten?

De hele avond staan er diverse foodtrucks bij de ingang van de tunnel. Op eigen kosten kunt u hier gebruik van maken. Let op, er kan uitsluitend met pin betaald worden.

Kan ik ’s avonds blijven voor de film van Metro Movies?

Ja, de film van die avond (Cutterhead, over een zeer uitdagende situatie in een Deense tunnelboormachine) kunnen gasten van het COB-congres gratis bijwonen.