Haalbaarheid MKI tunnelinstallaties

Gericht op de top-5 grootverbruikers in tunnels wordt in 2024 een stappenplan ontwikkeld om grip te krijgen op de milieu-impact van tunnelinstallaties. Een MKI-methodiek voor tunnelinstallaties is complex en mogelijk niet de beste manier om de milieu-impact van tunnelinstallaties te verkleinen. Daarom wordt gestart met een haalbaarheidsonderzoek.

Maar wat dan wel? Samen met andere gespecialiseerde organisaties wil het COB in 2024 tot een plan van aanpak komen dat mag rekenen op draagvlak in de sector. De resultaten van dit onderzoek worden opgenomen in de maatregelencatalogus Circulaire tunnels versie 2. 

Gezocht: Projectleider en projectleden voor project ‘Haalbaarheid MKI tunnelinstallaties’

Het COB is op zoek naar een projectleider en projectleden met ervaring met MKI-berekeningen en LCA’s. Binnen dit nieuwe project wordt een probleemstelling geformuleerd over het gebruik van MKI bij TTI’s, gericht op vijf topverbruikers. De projectgroep komt vijf sessies samen, deels online. 
>> Vacatures bekijken en aanmelden

Serious game Circularitetten

In het project Circulaire tunnels is in 2023 een maatregelencatalogus voor circulaire tunnels onderzocht, een uitwerking van circulariteit van een tunnelventilator gedaan en een serious game voor kennisontwikkeling en bewustwording op het gebied van circulariteit ontwikkeld: Circularitetten. Dit spel bestaat uit drie delen: kwintetten, memory en 30seconds. 
>> Spelregels serious game Circularitetten (pdf, 912KB)

Deliverables 2024

Nr.

Omschrijving

Verwachte opleverdatum

1

Adviesrapport Haalbaarheid MKI voor TTI

Q4 2024