Nieuwsbrief juli 2018

Nog één maand…

Overweegt u te solliciteren op een functie in het tunnelprogramma? Stel dit niet te lang uit, want al zo’n zeshonderd mensen hebben de oproep bekeken. Gelukkig zijn er mogelijkheden genoeg. Van 50 uur per jaar tot 220 uur verdeeld over drie jaar. Elke functie zorgt ervoor dat u mede invulling geeft aan belangrijke ontwikkelingen in de tunnelsector.

Het tunnelprogramma wordt uitgevoerd in samenwerking met praktijkprojecten. En daarvan zijn er genoeg, zie www.cob.nl/tunneloverzicht.

Er zijn functies voor in totaal acht projecten van het tunnelprogramma. Vier projecten binnen Civiel ander (ver)bouwen en vier voor de lijn Digitale tunneltweeling. Soms gaat het om betaalde functies zoals voorzitter of secretaris. Daarnaast zoekt het COB voor veel projecten experts die onbetaald een centrale rol willen vervullen. Solliciteren kan tot 25 augustus aanstaande.
>> Lees meer

Pak het (internationale) podium!

In samenwerking met internationale partners organiseert het COB op 27 november 2018 het congres Beyond a tunnel vision. Een complete dag over de uitdagingen en kansen van de renovatieopgave in de tunnelsector. Tot 24 augustus 2018 kunt u zich aanmelden als spreker of start-up.

Op Beyond a tunnel vision komen zo’n driehonderd professionals uit de Europese tunnelsector samen. Ze buigen zich over een nieuwe benadering van renovaties van ondergrondse infrastructuur. Geen hinder meer, maar energieneutrale, veilige tunnels die waarde toevoegen aan hun omgeving. Voor goede voorbeelden of een verfrissende visie is er nog plek op het podium. Tot 24 augustus 2018 kunt u hiervoor het sprekersformulier invullen. In september worden de sprekers geselecteerd.
>> Meer informatie

Ook bij het COB…

Bijeenkomst platform Beheer en onderhoud
Het platform Beheer en onderhoud komt op 5 september 2018 weer bijeen. Hans Janssens zal zich voorstellen als nieuwe platformcoördinator. Samen met de leden zal hij de onderwerpen voor de komende periode inventariseren en prioriteren. De bijeenkomst vindt plaats bij Rijkswaterstaat in Utrecht.
>> Naar platformpagina

Bijeenkomst platform Kabels en leidingen
Het programma voor de volgende bijeenkomst van het platform Kabels en leidingen is bijna rond. Op 12 september 2018 verdiepen de platformleden zich in innovaties. John Driessen (Sweco) vertelt over intelligent pigs voor afvalwaterpers- en drinkwaterleidingen en Han Beukers (BlindGuide) gaat in op augmented reality voor het reduceren van graafschade.
>> Naar platformpagina

Bijeenkomst platform Meerwaarde ondergrond
De leden van het platform Meerwaarde ondergrond gaan donderdagmiddag 20 september 2018 op bezoek bij de Spaarndammertunnel. Het ‘levende’ bewijs dat een tunnel veel meer is dan alleen een verkeersroute. Ook het COB-project Waarde van ondergronds bouwen komt daarom aan bod.
>> Naar platformpagina

Zomerspecial

Het COB liep op 22 juni enigszins vooruit op de feiten; op deze bewolkte dag was het binnen al volop zomer tijdens COB-congres. Nu de zomer ook buiten is losgebarsten en uw hoofd wellicht in de vakantiemodus staat, is het dan ook een mooi moment voor een korte muzikale terugblik op het congres.
>> Bekijk de complete clip op YouTube

 

Nieuws van het Kennisplatform Tunnelveiligheid

Op woensdag 26 september a.s. organiseert het KPT van 13.30 tot 17.00 uur de themabijeenkomst Overdrukventilatie in tunnels. Vanuit Rijkswaterstaat en marktpartijen wordt onder meer gesproken over normering, ontwerp, verificatie en validatie, en het dynamisch gedrag. Aanmelden kan bij Karin Clement via info@kennisplatformtunnelveiligheid.nl.
>> Lees meer