Gezocht: project- en platformondersteuner

Stel, je heet Robin. Je collega’s werken graag met je samen en ze vragen geregeld je advies, omdat je altijd bereid bent om mee te denken en met praktische tips komt. Naar jouw idee doe je niets bijzonders, je gebruikt gewoon je gezond verstand. Dat gaat vanzelf: altijd denk je kritisch na over de zaken waaraan je werkt.

Ook hard werken gaat automatisch. Als je bijvoorbeeld een bijeenkomst organiseert, kun je niet toekijken terwijl ánderen met tafels sjouwen, de badges neerleggen of de gasten verwelkomen. Jij steekt de handen uit de mouwen en helpt mee.

Dit heb je al van jongs af aan. Zo vond je bijvoorbeeld je broer maar irritant, omdat hij telkens allerlei plannen had, maar nooit eens doorpakte. Hij kwam ook geregeld te laat doordat hij de bustijden niet goed naging, zo vervelend. Toen jij en je zus daarentegen een stedentrip gingen maken, werd niets aan het toeval overgelaten, alles was tot in de puntjes geregeld. Hoewel, toen jullie de tweede avond een affiche zagen voor een muziekfestival, zijn jullie daar direct naartoe gegaan, ook al was het niet gepland.

Komt dit verhaal je bekend voor? Misschien niet op de letter nauwkeurig, maar je herkent jezelf in de voorbeelden? Lees dan verder, want dan hebben we een baan voor je.

Wie zijn wij?

Het COB is een netwerkorganisatie gericht op het ontsluiten en ontwikkelen van kennis op het gebied van ondergronds bouwen. Dat doet het COB door de participanten (zo’n 120 organisaties) te laten samenkomen in platforms en (vaak) van daaruit onderzoeksprojecten op te starten en te begeleiden.

Het COB-bureau bestaat momenteel uit tien personen. Zij onderhouden onder meer het contact met het netwerk, organiseren bijeenkomsten (grote en kleine, fysiek en online) en verzorgen alle administratieve handelingen daaromheen. Het COB is een levendige stichting, waarin snel geschakeld moet worden en altijd veel werk te doen is.

Wat houdt de baan in?

Noot vooraf:
De baan is niet strak omlijnd. Sommige taken zijn helder en concreet, maar er wordt van je verwacht dat je over je eigen takenpakket heen kijkt en actief meedoet met het team. Dat betekent meedenken, anticiperen en initiatief nemen, maar ook hulp vragen als dat nodig is. Het COB is geen hiërarchische organisatie; er wordt informeel samengewerkt en je mag (moet ;)) je met veel bemoeien.

Als project- en platformondersteuner ben je gekoppeld aan een coördinator en projectleiders. Enerzijds ondersteun je die op administratief, communicatief en organisatorisch vlak. Deze taken zijn praktisch, bijvoorbeeld:

  • Reageren op e-mails, beantwoorden of doorverwijzen van vragen.
  • Afspraken inplannen voor coördinatoren, projectleiders en werkgroepen.
  • Organiseren van kennisbijeenkomsten (uitnodigingen, opvolging, bijhouden van aanmeldingen, regelen locatie, enz.).
  • Bijhouden van het relatiebeheersysteem.
  • Werkgroepen ondersteunen in Google Drive.
  • Acties uit bijeenkomsten opvolgen.
  • Aanleveren van informatie voor het up-to-date houden van de COB-website.
  • Ondersteuning bij voortgangsrapportages.

Daarnaast gaat het erom dat je je medeverantwoordelijk voelt voor de projecten en platforms in jouw werkpakket. Dat betekent bijvoorbeeld:

  • Samen met de coördinator de agenda voor bijeenkomsten opstellen, suggesties doen.
  • Continu alert zijn op participatie (bijhouden in prospectoverzicht en aanspreken over snuffelstage, doorgeven participatiegesprek of dit zelf voeren/regelen).
  • Verbanden zien tussen platforms en projecten.
  • Mede ervoor zorgen dat de projecten binnen tijd en budget opgeleverd worden en inhoudelijk van hoog niveau en leesbaar zijn. Dit doe je door het stimuleren van de verantwoordelijken, of signaleren als dat niet lukt. Jij bent in het proces geen obstakel, maar juist een grote hulp.
  • Je vindt het leuk om op zoek te gaan naar de juiste mensen om te betrekken bij de onderzoeksprojecten.

Essentiële karaktereigenschappen

In de inleiding zit een aantal karaktereigenschappen verstopt die onmisbaar zijn om goed in het COB-team te passen. Hieronder hebben we deze (en nog wat extra) op een rij gezet:

  • Hbo werk- en denkniveau
  • Goede schrijfvaardigheid in het Nederlands
  • Communicatief sterk, goede sociale vaardigheden
  • Daadkrachtig, praktisch, harde werker
  • Zelfstandig, proactief
  • Zorgvuldig, volhardend
  • Nieuwsgierig, kritisch
  • Flexibel, inventief

Het werkveld

We hebben hierboven expres vrijwel niets over het werkveld gezegd, want daar hoef je geen verstand van te hebben. Maar hopelijk ben je wel nieuwsgierig. Als project- en platformondersteuner krijg je in eerste instantie taken binnen de Kennisarena kabels en leidingen. Aangezien we iemand zoeken die houdt van speuren en lezen, mag je zelf op de website kijken voor meer informatie: www.cob.nl/kennisarena.

Je komt in contact met allerlei soorten organisaties, van netbeheerders tot gemeenten en van aannemers tot brancheorganisaties. Dat netwerk mag verder uitgebreid worden met nieuwe deelnemers, jij vindt het leuk om op zoek te gaan naar de juiste mens op de juiste plek binnen de onderzoeksprojecten. De mensen in het COB-netwerk zijn over het algemeen heel bereidwillig en enthousiast, het is een informeel netwerk van specialisten met liefde voor hun vak. Het COB streeft ernaar om al het werk leuk te maken; lol is net zo belangrijk als de inhoud.

Aantal uur en dienstverband

We gaan uit van 24-32 uur per week in loondienst.

De werkplek

Je krijgt een werkplek op ons kantoor in Delft (TU-wijk). Op maandag zijn alle COB’ers op kantoor in Delft, het is erg wenselijk dat je die dag ook aanwezig bent. Op andere dagen kun je ook hier werken als je wilt, maar dat hoeft niet. Per week wordt afgestemd wie wanneer aanwezig is en wie wanneer thuiswerkt.