Uitnodiging COB-congres 2013

Zo doen we dat!

Hierbij nodigen we u van harte uit voor de speciale editie van het COB-congres op 31 oktober aanstaande. Speciaal, want het programma is mede samengesteld door Geo-Impuls.

Lef tonen, je kop boven het maaiveld steken, slim omgaan met techniek, contracten, wet- en regelgeving: zo pakken we belangrijke opgaven op het gebied van ondergronds bouwen aan. Bij het COB zien we genoeg goede voorbeelden en dat geldt ook voor GEO-IMPULS. Daarom zetten we uw doen en laten centraal op het COB-CONGRES 2013 dat we gezamenlijk organiseren op 31 oktober aanstaande. U komt toch ook?
>> AANMELDEN VOOR HET CONGRES

Plenaire gedeelte

  • Opening door dagvoorzitter Frithjof de Haan
  • Welkomstwoord Merten Hinsenveld, directeur COB
    Wat speelt er in het veld van ondergronds bouwen, wat heeft het afgelopen jaar opgeleverd voor het COB-netwerk en wat zijn de plannen voor de toekomst?
  • Frithjof in gesprek met… Jan Hendrik Dronkers, DG Rijkswaterstaat
    Een interview over uiteenlopende onderwerpen. De winst van Geo-Impuls, het verplicht stellen van GeoRM, het afwegingskader ondergronds/bovengronds, nieuwe diensten bij Rijkswaterstaat, de Bouwcampus… Het komt allemaal aan de orde.
  • Frithjof in gesprek met… Paul Janssen, projectdirecteur Rotterdamsebaan
    Wat zijn zijn plannen met kennisontwikkeling voor, tijdens en na de aanbestedingsfase? Hoe gaat hij samen met netwerken van het COB en Stichting KIEN werken aan het meest duurzame tunnelontwerp? Hoe maken we EMVI-criteria voor duurzaam ondergronds bouwen beter geschikt en projectonafhankelijk? En heeft goed risicomanagement daar ook een plek in?
  • Uitreiking Schreudersprijs 2013 door Rients Dijkstra, Rijksadviseur voor Infrastructuur en Stad
    We presenteren u de genomineerden: de vijf meest bijzondere prestaties op het gebied van ondergronds bouwen. Juryvoorzitter Johan Bosch zal de winnaar en eventuele eervolle vermelding bekendmaken.
    + aansluitend presentatie door de winnaar
    >> LEES MEER OVER SCHREUDERSPRIJS

Parallelsessies

Tijdens de parallelsessies hoort u uit de eerste hand bijzondere verhalen uit de praktijk. Er zijn drie zalen en drie rondes, waarbij de derde ronde een nét iets andere insteek heeft.

ZAAL 1 – Zo gaan we veilig open!

 

Waterwolftunnel

Ingrid den Ouden (NedMobiel) en Albert Kandelaar (provincie Noord-Holland)
De Waterwolftunnel is zonder al te veel problemen geopend door een intensieve samenwerking tussen de projectorganisatie, beheerder, bevoegd gezag en de hulpdiensten.

Combiplan Nijverdal

Bernadette Paping (ProRail) en Benny Nieswaag (Rijkswaterstaat)
Combiplan Nijverdal combineert een weg en spoorlijn in één tunnel. Hoe hebben Rijkswaterstaat en ProRail hier samengewerkt, met name met het oog op de nieuwe tunnelwet?

Maak kennis met… de nieuwe Landelijk Tunnelregisseur

Tijdens deze interactieve sessie vertelt Jaap Heijboer, sinds 1 juli jl. de nieuwe Landelijk Tunnelregisseur, over zijn bevindingen na (ongeveer) honderd dagen en zijn missie voor de komende vijf jaar. Hij hoort graag uw reactie!

ZAAL 2 – Zo werkt Geo-Impuls!

 

ZuidasDok

Harry Lammeretz (Rijkswaterstaat) en Steven Delfgaauw (Witteveen+Bos)
Bij ZuidasDok is de bouwruimte zeer beperkt. Dat leidt tot de nodige uitdagingen op het gebied van zowel (geo)techniek als omgevingsmanagement.

Pakeergarage Vonk & Vlam

Raoul Beckers (gemeente ‘s-Hertogenbosch) en Frans Viveen (Heijmans)
Bij dit project is er volop aandacht voor (geo)risicomanagement. Hoe heeft de gemeente zo in weten te zetten op kwaliteit? Welke rol speelden de EMVI-criteria? Hoe heeft Heijmans hier invulling aan gegeven?

Maak kennis met… resultaten van Geo-Impuls (GeoTop)

Geo-Impuls heeft in vier jaar tijd al veel opgeleverd. Wat betekenen de resultaten voor opdrachtgevers, opdrachtnemers, ingenieursbureaus en kennisinstituten? Onder leiding van onder meer Frithjof de Haan en Jacco Buisman (Movares) gaan we hierover in discussie.

ZAAL 3 – Zo gaan we om met techniek!

 

Beheer en onderhoud Sluiskiltunnel

Tin Buis en Ton Vrijdag (BV KKS), Michel Langhout (CBT) en Patrick Dankaart (N.V. Westerscheldetunnel)
Hoe is er tijdens het ontwerp al rekening gehouden met het toekomstig beheer en onderhoud van de Sluiskiltunnel en hoe gaat de Westerscheldetunnel dit beheer uitvoeren?

Renovatie Eerste Coentunnel

Jan van Steirteghem (Besix), Alex Kirstein (Sophia Engineering), Ton Peters (Dura Vermeer), Dirk den Otter (Croon Elektrotechniek)
De Eerste Coentunnel wordt zesenveertig jaar na de eerste openstelling grondig gerenoveerd. Tegen welke veiligheids- en civieltechnische uitdagingen loopt het renovatieteam aan?

Maak kennis met… nóg meer koplopers:

  • * Detectie voor ondergrondse afvalcontainers
    Joop Kwak (IbDH) en Karel Meinen (TerraCarta)
  • * De veelzijdigheid van GVK-leidingen
    George van Halteren (HOBAS)
  • * Convenant voor kabel- en leidingwerk
    Gemeente Tilburg, Enexis en Brabant Water

Ter afsluiting

We sluiten de dag af met een gezamenlijke borrel, zodat u nog even kunt na- en bijpraten met uw collega’s.