WTC 2017 Amsterdam

KIVI TTOW, de vakvereniging van ondergrondse ingenieurs, heeft zich in 2014 kandidaat gesteld voor het organiseren van het World Tunnel Congres 2017, een jaarlijks, prestigieus internationaal congres over tunnelbouw. Het COB heeft TTOW ondersteund bij de promotiecampagne. Op 14 mei 2014 kreeg Noorwegen het WTC2017 toegewezen.

Het WTC is een jaarlijks evenement van de International Tunneling and Underground Space Association (ITA). Gemiddeld komen er twaalfhonderd bezoekers uit meer dan zestig landen. De Noorse, Franse en Nederlandse vertegenwoordigers van het ITA hadden zich kandidaat gesteld voor het WTC in 2017; op het WTC2014 in Brazilië won Noorwegen de verkiezing.

Rijkswaterstaat en de gemeente Amsterdam waren partners in de Nederlandse kandidaatstelling. Mede dankzij hun toezeggingen konden TTOW en het COB een mooie promotiecampagne opzetten voor Nederland.

>> Zie ook de website www.wtc2017.nl

Presentatie Johan Bosch op WTC2014

Johan Bosch, hoogleraar TU Delft en ambassadeur van het COB, presenteerde het Nederlandse voorstel tijdens de Gyeneral Assembly in Brazilië. De achtergrondbeelden staan (met een andere voice-over) op YouTube: