Uitnodiging COB-congres 2014

Hierbij nodigen we u van harte uit voor het COB-congres 2014. Laat u inspireren en informeren over ondergronds ruimtegebruik door mensen uit de praktijk. Concrete projecten en echte kennis, afgewisseld met verrassende zijpaden. Het thema: Mix&Match.

De complexiteit van ondergrondse bouwprojecten neemt toe, en daarmee de behoefte aan diversiteit. Jong en oud, wetenschap en praktijk, techniek en proces, man en vrouw, civiel en ICT; tal van combinaties zijn nodig om slimme oplossingen te bedenken voor de vraagstukken van deze tijd. Op het COB-congres 2014 vertellen participanten hoe zij mix&matchen bij projecten. Wat levert het op en hoe pak je het aan?
>> AANMELDEN VOOR HET CONGRES

Hieronder leest u meer over het programma. Ga voor een uitgebreidere versie naar de website: WWW.COB.NL/CONGRES

12.30 – 14.30 uur

Plenair programma

Welkomstwoord

Merten Hinsenveld, directeur COB

Inspiratiespeech: De WOW-factor

William van Niekerk, ambassadeur COB

Inspiratiespeech: Samenwerken moet een feestje zijn

Claes Groot, kwartiermaker bij Enexis, Brabant Water en gemeente Tilburg

Uitreiking rapportage

CROW en het COB hebben een gezamenlijke verkenning uitgevoerd naar de samenwerking tussen de partijen die betrokken zijn bij het ontwerpen, aanleggen en beheren van kabels en leidingen. Het eerste exemplaar van de rapportage wordt overhandigd aan Jan-Paul Boutkan, hoofd Stadsingenieurs Enschede en projectleider Ingenieursnetwerk Twente.

Lancering Handboek Tunnelbouw

Samen met het netwerk heeft het COB het SATO (Specifieke Aspecten Tunnel Ontwerp) geactualiseerd, aangevuld en gedigitaliseerd. Cees Brandsen (HID Rijkswaterstaat) en Bahram Safari (Arthe, voorzitter deelcommissie Handboek Tunnelbouw) lanceren de website. Wie er direct mee aan de slag wil, kan na de pauze aanschuiven bij de masterclass.

Uitreiking Schreudersstudieprijs 2014

Om het jaar reikt Stichting A.M. Schreuders een prijs uit voor het meest bijzondere afstudeerproject op het gebied van ondergronds ruimtegebruik. Juryvoorzitter Aad van der Horst (hoogleraar TU Delft en directeur BAM Infraconsult) en Marcel Hertogh (hoogleraar TU Delft) overhandigen de eeuwige roem en een cheque van 2.500 euro aan de winnende student(en).
>> LEES MEER OVER SCHREUDERSSTUDIEPRIJS

Introductie Bodem en ondergrond

Douwe Jonkers, projectleider van STRONG (ministerie IenM), geeft een toelichting op het nieuwe kennis- en innovatieprogramma Bodem en ondergrond dat naar verwachting op 1 januari 2015 van start gaat. Na de pauze kunt u direct intekenen op de ingediende COB-projecten.

15.00 – 15.30 uur

Projecten Bodem en ondergrond

Schuif aan en doe mee! Het ministerie van IenM ziet een belangrijke rol voor het COB in het kennis- en innovatieprogramma Bodem en ondergrond. Liefst ACHT PROJECTEN staan bij ons voor u klaar, waardoor u nauw betrokken kunt zijn bij de uitwerking van het programma. Op het COB-congres kunt u intekenen op de projecten. We zoeken deelnemers vanuit vier verschillende rollen: probleemeigenaren, experts, oplossers en opplussers.

15.40 – 16.20 uur

Masterclasses

De kennis die we ontwikkelen in antwoord op een praktijkvraag, moet uiteindelijk weer TERUG NAAR DE PRAKTIJK. Daarom kunt u op het COB-congres meedoen aan een van deze masterclasses:

Wederzijdse nieuwsgierigheid

Jenny van Gelder, Royal HaskoningDHV

Geo-Impuls: leren van Spoorzone Delft

Steven Delfgaauw (Railinfra Solutions) en Hans Mortier (Combinatie Crommelijn)

Handboek Tunnelbouw

Jan van Dalen (Strukton) en Bart Hendrix (Rijkswaterstaat)

Slim omgaan met afwijkende tunnels

Jeffrey Rundberg (Schiphol Group), Bart Duijvestijn (Arcadis/IJtunnel) en Roel Scholten (NedMobiel/Abdijtunnel)

16.25 – 17.05 uur

Parallelsessies ‘In de praktijk’

Bij veel interessante ondergrondse praktijkprojecten zijn COB-participanten betrokken. Op het COB-congres hoort u dus échte inside-information:

Tunnels stapelen in de Boomse klei van Antwerpen

Frank Kaalberg (Witteveen+Bos) en Jan van Rensbergen (Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel)

Sri Lankaanse boor- en bouwprocessen

Marijn Brugman, Arthe Civil & Structure

TTI traceerbaar ontwerpen

Utrecht CS: net een tunnel

17.05 uur

Ter afsluiting

Na de laatste parallelsessies is er een gezamenlijke borrel, zodat u nog even kunt na- en bijpraten met uw collega’s.