Nieuwsbrief januari 2018

In deze nieuwsbrief:
>> Onderbouwing en Verdieping
>> Vernieuwd logo, nieuwe website(s)
>> Minisymposium over tunnellekkages
>> Ook bij het COB
>> Nieuws van het Kennisplatform Tunnelveiligheid

Onderbouwing op de mat, Verdieping online

De Onderbouwing van januari 2018 is uit! Veel van u krijgen het blad per post. Wilt u online (verder) lezen, dan kunt u terecht in de Verdieping. Daar vindt u alle artikelen compleet en wel met beeld, verwijzingen en extra informatie.

In het thema ‘Digi-taal’:

  • Rotterdam: virtueel dienstbaar aan de fysieke stad
  • Oosterweelverbinding: grensverleggend ontwerpen in 4D-BIM
  • Statistiek helpt professionalisering assetmanagement Amsterdam
  • Cyberveilige rijkstunnels

En verder:

  • Paleis Het Loo: bouwput pal naast historische panden
  • Bijzonderheden in de RijnlandRoute
  • Serious game Terra Tactica: spelen met belangen
  • Langetermijnvisie voor kabels en leidingen
  • Maastunnel: veilig, functioneel monument
  • De visie van… Arjan Verweij (Sweco/COB)

>> Naar de Verdieping

Naast de Onderbouwing en de Verdieping, is er de Onderbreking; ook een (digitaal) magazine, maar dan à la minute gevuld met artikelen van de website over een specifiek onderwerp.
>> Naar de Onderbreking

Vernieuwd logo, nieuwe website(s)

In de afgelopen jaren is de huisstijl van het COB steeds verder doorontwikkeld, terwijl het logo ongewijzigd bleef. Nu is het logo vernieuwd, zodat alles weer bij elkaar past. De website krijgt binnenkort een vergelijkbare kleine opfrisbeurt. Daarbij wordt ook gelijk de nieuwe tunnelwebsite gelanceerd.
>> Lees meer

Minisymposium over tunnellekkages

Op 22 februari 2018 organiseert het platform Beheer en onderhoud een minisymposium over tunnellekkages. Twee nieuwe publicaties staan centraal: een vervolg op het rapport Lekkage in tunnels van Leo Leeuw en een handreiking over tunnellekkages voor beheerders. U bent van harte welkom!

De publicaties zijn met name interessant voor tunnelbeheerders en onderhoudsaannemers. Tijdens de bijeenkomst worden de publicaties toegelicht aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Arie Bras, directeur van het Wegschap Tunnel Dordtse Kil, zal vertellen over zijn ervaringen met lekkages in de Kiltunnel. Leo Leeuw zal ingaan op bekende faalmechanismen en gevolgen.
>> Lees meer

Het symposium vindt plaats op de Bouwcampus in Delft van 14.00 tot 16.30 uur. Aanmelden kan bij Ellen van Eijk via ellen.vaneijk@cob.nl of 085 4862 410. Deelname is gratis. Op het symposium worden de publicaties in drukvorm uitgereikt aan de deelnemers.

Ook bij het COB…

Flexibele dag in festivalsferen

Het Flexival op 25 januari jl. deed zijn naam eer aan. Zo’n zeventig professionals en studenten namen deel aan workshops, aten pannenkoeken, luisterden naar colleges en bezochten een vrijplaats voor innovaties. Alles draaide om de ordening en waarde van meervoudig ruimtegebruik. De presentaties van de dag staan nu online.
>> Lees meer

Extra financiering voor langetermijnvisie kabels en leidingen

Het COB-netwerk wil een integrale langetermijnvisie voor ondergrondse kabels en leidingen realiseren. Eind november 2017 heeft het COB het project ingediend voor de prijsvraag Kennis en Innovatieontwikkeling Bodem en Ondergrond 2017 van het Uitvoeringsprogramma Bodem en Ondergrond. In januari 2018 is bekendgemaakt dat het projectvoorstel is gehonoreerd (definitieve gunning).
>> Lees meer

Platformbijeenkomsten

Voor alle COB-platforms staan er bijeenkomsten gepland in maart:

Nieuws van het Kennisplatform Tunnelveiligheid

Het KPT organiseert op 11 april 2018 van 13.30 tot 17.00 uur een bijeenkomst over menselijk gedrag in tunnels. Vragen die aan bod komen: Waarom reageren mensen op een bepaalde manier op een situatie met brand in een tunnel? Hoe faciliteer je zelfredzaamheid? Wat zie je aan gedrag, hoe verklaar je het en wat kun je ervan leren? Wat kunnen we leren uit het geobserveerde gedrag in relatie tot het ontwerp van de vluchtwegen in een tunnel? Aanmelden kan via info@kennisplatformtunnelveiligheid.nl.