Nieuwsbrief September 2014

Heeft u een suggestie voor de volgende Onderbouwing? Laat het ons weten vóór maandag 3 november aanstaande. U kunt uw ideeën sturen naar INFO@COB.NL

Heeft u zich al aangemeld?

Uitnodiging gemist of nog geen tijd gehad om ernaar te kijken? Op WWW.COB.NL/CONGRES vindt u alle informatie over het COB-congres op 30 oktober aanstaande. Via WWW.COB.NL/AANMELDENCONGRES kunt u zich direct aanmelden. Voor de acht nieuwe initiatieven geldt: vol = vol!

Het COB-CONGRES 2014 draait om Mix&Match, het combineren van mensen en disciplines om complexe ondergrondse projecten tot een succes te maken. Ook het programma zelf is gemixt en -matcht. Concrete kennis uit de praktijk afgewisseld met inspirerende zijpaden. U kunt zich ter plekke aanmelden voor een van de ACHT NIEUWE INITIATIEVEN die zijn ingediend bij het nationale kennis- en innovatieprogramma Bodem en ondergrond, en meedoen aan een van de vier masterclasses, waarin we recent ontwikkelde kennis met u delen.
>> BEKIJK HET PROGRAMMA

Nominaties Schreudersstudieprijs 2014

Tijdens het COB-congres op 30 oktober aanstaande wordt de Schreudersstudieprijs 2014 uitgereikt, dé prijs voor afstudeeronderzoeken op het gebied van ondergronds ruimtegebruik. Deze week heeft de jury bekend gemaakt welke inzendingen tot de kanshebbers behoren.

 

 

Er waren dit jaar in totaal negentien inzendingen voor de SCHREUDERSSTUDIEPRIJS. De prijs, bestaande uit eeuwige roem en 2.500 euro, wordt om de twee jaar uitgereikt. Uit alle inzendingen werden vijf projecten genomineerd voor de prijs:

Renee van Dorst (TU Delft)

Artificial ground freezing as a construction method for underground spaces in densely built up areas

Darinde Gijzel (TU Delft)

Tunnel visions on sustainability

Raymond van Kampen (TU/e)

Een podium in de stad, ruimte om te etaleren

Angela Oldenhave (TU Delft)

Starting a large diameter TBM from surface

Ivana Pieters (UU)

Subsurface construction from an energy point of view

“Er waren dit jaar een aantal inzendingen van uitzonderlijk hoog niveau. Hierdoor zijn andere, ook zeer goede projecten net buiten de boot gevallen. Dat is natuurlijk jammer, maar als jury moet je je ook aan de regels houden. De genomineerde projecten maken volgens ons met recht kans op de Schreudersstudieprijs”, aldus de jury.

Nieuws van het Platform Veiligheid

Tijdens de bijeenkomst van het PLATFORM VEILIGHEID op 3 juni jl. ontstond er een interessante discussie over de integrale veiligheidsaanpak van ondergronds spoor: kan het proces (ontwikkeling, beheer) efficiënter, en kan het met minder? Hierover is doorgepraat in een kleiner comité, met als resultaat de werkgroep V150 ‘Verkenning optimalisaties spoor’. In november zal deze werkgroep bij elkaar komen om het onderwerp en de doelstelling scherp te stellen. Inbreng en deelname vanuit de spoorwereld is hiervoor nog gewenst!

 

Daarnaast heeft de begeleidingsgroep van het Platform Veiligheid een agenda opgesteld voor de platformbijeenkomsten volgend jaar:
– januari/februari 2015: veilige software en cyber security
– juni 2015: OTO, oefenen, standaardisatie hulpverlening
– najaar 2015: RAMS, faaldefinities en betrouwbare/beschikbare voorzieningen

Heeft u interesse in deelname aan het Platform Veiligheid? Neem dan contact op met COB-coördinator Thijs Ruland via THIJS.RULAND@COB.NL of 085 4862 410.