Flexival Ontwikkeling Ondergrond

Soms werkt het om het even heel anders te doen. Speelser, leuker, inspirerender. Dieper de ondergrond in duiken, maar ook dieper in onze verschillende drijfveren achter ondergrondse ontwikkeling. Dat is het Flexival Ontwikkeling Ondergrond, een flexibele werkdag in festivalsferen.

Op dinsdag 18 september worden de loodsen van NUtrecht opgedeeld in vijf gebieden, met daarin korte en kleine sessies, debatten en games gericht op het delen van verschillende perspectieven op ondergrond en ordening. Er is onder andere aandacht voor WKO en geothermie, ondergrondse opslag en distributie van gas en voor het afwegingskader ondergronds vs. bovengronds bouwen. Iedereen is welkom en deelname is gratis. Aanmelden kan via het online formulier van SKB.

Het COB warm voorstander van Bouwcampus

“Het volgende COB-congres kan hopelijk plaatsvinden op de Bouwcampus. Ik zie al voor me dat de verschillende instituten zich ’s ochtend presenteren en er ’s middags een gezamenlijk programma is.” Merten Hinsenveld, directeur van het COB, is enthousiast over het idee om de interactie tussen kennisinstituten en de praktijk te versterken in een fysieke en virtuele Bouwcampus.

“Het initiatief van het Bouwteam is van grote toegevoegde waarde voor het COB-netwerk. Daar leeft de campusgedachte al. Het is dan ook niet meer dan logisch dat wij een voortrekkersrol willen spelen. Het is een plaats waar ideeënrijkdom ontstaat, allianties worden gesloten, we elkaars zwakheden compenseren en daardoor samen sterker staan. Je deelt faciliteiten waardoor je effectiever werkt en je versterkt je eigen identiteit doordat je meer kunt concentreren op waar je goed in bent. En het is een plaats waar je ideeën vanuit andere sectoren en faculteiten binnenhaalt en dwarsdenkers de ruimte geeft om verbindingen te maken. Daaruit groeit innovatie. Kortom, te veel om niet enthousiast van te worden.”
>> Lees het complete interview

Klik op de afbeelding voor een grotere versie

Projectenmarathon

Van het ene omvangrijke tunnelproject naar het andere: dat is de Projectenmarathon op 10 oktober 2012. Het evenement biedt u niet alleen de gelegenheid een kijkje achter de schermen te nemen, ook vertellen experts u alles over de technische aspecten van de bouwwerkzaamheden.

We beginnen de Projectenmarathon dit jaar bij Spoorzone Delft, waar gescheiden stadsdelen worden samengebracht door het ondergronds brengen van het spoor. Vervolgens spoeden we ons al lunchend per trein naar Amsterdam. Daar bekijken we op twee locaties de bouw van het nieuwe metrostation onder Amsterdam Centraal. De marathon wordt afgesloten met een (optioneel) gezamenlijk diner.

Voor studenten en leden van KIVI NIRIA TTOW is deelname aan de Projectenmarathon gratis. Andere geïnteresseerden betalen 175 euro. Aanmelden kan via het aanmeldingsforulier op onze website. U kunt ook contact opnemen met Ellen van Eijk: ellen.vaneijk@cob.nl of 0182 540 660.

COB-congres 2012

Spreekt het thema van deze Verdieping u aan? Dan is het COB-congres op 29 november aanstaande wat voor u.

In de RDM Campus te Rotterdam presenteren we u de creativiteit van het netwerk en het COB. In het plenaire gedeelte hanteren we dit jaar een nieuwe formule. Niet één uitgebreide lezing met een debat, maar drie korte, inspirerende presentaties. Uw gedachten worden zo vast op gang gebracht voor de sprekers in het middagprogramma. Verdeeld over drie zalen kunt u zich verdiepen in technologische ontwikkelingen, projectmatige innovaties en verrassende resultaten. Om uiteindelijk weer tot rust te komen bij de afsluitende borrel.

Meer informatie vindt u op de webpagina over het congres. Aanmelden kan sinds 1 september via het online aanmeldformulier. U kunt ook contact opnemen met het secretariaat voor meer informatie of aanmelding.