Zo kan het ook: spelen in spelonken

Spelen en sporten zijn wellicht typisch activiteiten voor in de buitenlucht, maar het hóeft niet. In Nederland hebben we bijvoorbeeld TunFun Speelpark in Amsterdam. Wereldwijd zijn er ook genoeg ondergrondse locaties om actief te ontspannen.

Springen

(Beelden: Facebook Bounce Below)
In Wales is een waar trampolineparadijs gecreërd door een voormalige leisteenmijn vol te hangen met netten, touwen en elastiek. De eerste trampoline hangt zo’n zes meter boven de grond. Daarna klim en spring je je een weg naar trampolines op achttien en vijfenvijftig meter hoogte.
>> Lees en zie meer in The Huffington Post (Engels)

Dagje uit

(Foto’s: Flickr/Cristian Bortes)

Een pretpark honderdtwintig meter onder de grond; het bestaat in Roemenië. De zoutmijn in het plaatsje Turda bevat onder meer een reuzenrad van twintig meter doorsnee, een bowlingbaan, tafeltennistafels en een amfi theater. Je kunt ook gaan varen op het ondergrondse meer.
>> Meer foto’s op Bytez.nl
>> Naar de website van Salina Turda

Veelzijdig

(Beelden: Facebook House of Vans)
Deze zomer opende in London het House of Vans: drieduizend vierkante meter aan skateparcours, galerieën, muziekpodia, studio’s, cafetaria’s en fi lmzalen in de ongebruikte metrotunnels onder treinstation Waterloo.
>> Lees en zie meer in De Standaard

Gymmen en feesten

(Beelden: Jens Lindhe, via ArchDaily)
Het Gammel Hellerup Gymnasium (Denemarken) had behoefte aan een nieuwe ruimte voor sportactiviteiten en evenementen. Architectenbureau BIG ontwierp een hal onder de binnenplaats, waardoor de school compact is gebleven. Bovendien fungeert het golvende dak als informele ontmoetingsplek.
>> Lees en zie meer op ArchDaily (Engels)