De Verdieping - september 2014

We doen natuurlijk ons best om in de Onderbouwing zoveel mogelijk te vertellen over ondergrondse projecten. Maar op papier is de ruimte nou eenmaal beperkt. Op internet kennen we dat probleem niet. Daarom publiceren we de artikelen uit de Onderbouwing voortaan online, in de Verdieping, en plaatsen we samenvattingen in het gedrukte blad. Op deze manier kunnen we u beter van dienst zijn: de essentie op papier en de verdieping op de site. Want de digitale artikelen vullen we zo veel mogelijk aan met weblinks, extra beeldmateriaal en/of relevante verwijzingen.

>> Download de Onderbouwing van september 2014 als pdf

Enquête

In september 2012 is het blad voor het eerst in haar nieuwe, slanke vorm verschenen. We zijn benieuwd wat u vindt van de huidige opzet. Geef uw mening aan ons door via de online enquête.

Thema: Mix&Match

Jong en oud, wetenschap en praktijk, techniek en proces, man en vrouw, civiel en ICT; om slimme oplossingen te bedenken voor de vraagstukken van deze tijd, zijn combinaties essentieel.

In de rondte ónder de kermis

Een goed voorbereide gemeente Leiden en een vooruitdenkende bouwcombinatie vertalen het bijzondere ontwerp voor de parkeergarage onder de Lammermarkt naar de praktijk.

Antwerpen krijgt dubbeldekstunnel onder havens

Een tunnel gebouwd volgens de wanden-dakmethode, met diepwanden in de Boomse Klei: het scheelt bijna een half miljard euro.

DIALOOG Wikken en wegen: het succes achter het Mauritshuis

Veel spectaculaire oplossingen in het vernieuwde Mauritshuis zijn het resultaat van de samenwerking tussen architect Hans van Heeswijk en technisch adviseur Johan Galjaard (ABT).

‘Nu nog is de stad een lolly op een stokje’

Het is een tracé van ‘maar’ 3,8 kilometer. Toch is de Rotterdamsebaan een project met een grote impact voor Den Haag.

Doet u ook mee?

Liefst acht COB-initiatieven staan klaar voor het nieuwe landelijke kennis- en innovatieprogramma Bodem en ondergrond.

VISIE VAN… Ron Voskuilen

“We hebben geleerd dat synchronisatie van de plannen voor boven- en ondergrond leidt tot duurzamere oplossingen. Die gedachte willen we uitbouwen en ontwikkelen.”