Sprekers

Keynote Sprekers

Markus Thewes

Sinds 2005 is Markus Thewes professor aan (en hoofd van) het Institute for Tunnelling, Pipeline Technology and Construction Management van de Ruhr-Universiteit Bochum, Duitsland. Hij heeft ruim zeventien jaar ervaring in de tunnelbouwsector en werkte onder andere voor Phillip Holzmann AG en Herrenknecht AG. Thewes was in Nederland betrokken bij het ontwerp en constructie van de Westerscheldetunnel.

Jan Jonker

Voorzitter van KIVI NIRIA TTOW en werkzaan als Strategisch Adviseur bij het Advies- en Ingenieursbureau Movares. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in het realiseren van grote tunnelprojecten zoals de Willemspoortunnel en de spoortunnels van de Betuweroute.

Martijn Smitt

Directeur van Strukton Civiel en expert op het gebied van zinktunnels. Heeft een prominente rol (gespeeld) bij grote projecten als de Noord/Zuidlijn en het Koreaanse ‘Busan Geoje Fixed Link’, de diepste afzinktunnel ter wereld.

Patrick Buck: Werkte ruim zeventien jaar bij bouwbedrijf Grontmij en besloot daarna over te stappen naar ProRail (toen nog onderdeel van de NS). Buck gaf binnen ProRail leiding aan de realisatie van de Betuweroute, waarvan de laatste tien jaar als projectdirecteur. In augustus 2007 trad Buck toe als directeur Projecten in de vijfkoppige directie van ProRail.