COB-congres 2015: 15 oktober in Delft

Dit jaar kunnen we u gewoon bij ons thuis uitnodigen voor het COB-congres. Op 15 oktober 2015 bent u van harte welkom op de Bouwcampus! Meer informatie volgt binnenkort. Participanten krijgen nog een oproep om ideeën in te sturen voor het programma.

Henk Werksma en Peter Pansters komen het COB-team versterken

Met vragen op het gebied van ordening en waarde kunt u vanaf nu terecht bij Henk Werksma, de nieuwe COB-coördinator voor dit aandachtsgebied. Het COB-team is daarnaast uitgebreid met Peter Pansters. Zijn taak is het opzetten van een platform Beheer en onderhoud.

Henk Werksma (H2Ruimte) is geen onbekende voor het COB. Hij is al een aantal jaren als facilitator betrokken bij de Carrousel Ondergrond en Ordening en mede-organisator van het jaarlijkse Flexival. Als coördinator zal hij meer COB-projecten onder zijn hoede nemen.
>> Lees meer

Peter Pansters (Arcadis) is een nieuw gezicht. Vanuit zijn werk als adviseur assetmanagement infrastructuur brengt hij zowel kennis als een uitgebreid netwerk mee op het gebied van beheer en onderhoud. Het opzetten van een nieuw COB-platform over dit onderwerp is daarom aan hem toevertrouwd.
>> Lees meer

Nieuwe participant: Deerns

Het COB verwelkomt Deerns als nieuwe participant. Deerns is een wereldwijd opererend ingenieursbureau dat zich richt op het realiseren van technische infrastructuren van gebouwen en stedelijke en industriële gebieden. De veiligheid van de ondergrondse omgeving hoort daar ook bij.
>> Meer informatie op www.deerns.nl

Uw project in de spotlights?

Bent u betrokken bij een bijzonder ondergronds project in Nederland en wilt u KIVI- en COB-leden daar alles over vertellen? Meldt u zich dan bij Ellen van Eijk voor de Projectenmarathon 2015. Het programma wordt deze zomer samengesteld.

De Projectenmarathon is een jaarlijks evenement van ingenieursvereniging KIVI TTOW en het COB. Zo’n veertig enthousiaste ingenieurs, studenten en geïnteresseerde buitenstaanders gaan op één dag op bezoek bij meerdere praktijkprojecten, waar ze een presentatie en een rondleiding over de bouwplaats krijgen van experts,met volop ruimte voor vragen.

Vorig jaar voerde de Projectenmarathon langs parkeergarage Nieuw Hoog Catharijne en de A2 Maastricht. Voor dit jaar zoekt de organisatie nog interessante ondergrondse projecten. Heeft u een suggestie of wilt u meer informatie? Neem dan contact op via 085 4862 410 of ellen.vaneijk@cob.nl.

Feestelijk slotakkoord

Geo-Impuls vierde op 23 april jl. het einde van het vijfjarige programma: het einddoel werd bereikt (halvering van het aantal incidenten met een geotechnische oorzaak) en de website bevat meer dan honderd hulpmiddelen, best practices en artikelen.

Zo’n honderddertig gasten waren aanwezig bij de slotbijeenkomst, die mede-georganiseerd werd door het COB. Jan Hendrik Dronkers, DG Rijkswaterstaat, gaf aan trots te zijn: “Niet alleen op wat er bereikt is, maar vooral op de manier waarop: de partijen hebben steeds gezamenlijk opgetrokken in een open cultuur. Een prachtig voorbeeld voor de sector.”
>> Lees meer op geoimpuls.org

De deelnemers zetten hun handtekening. (Foto: Vincent Basler)