Studenten zoeken naar verbetering
De projecten die zijn ingediend voor de Schreudersstudieprijs 2018, hebben een ander accent dan die voor eerdere edities. De jury ziet dat de technische inzendingen zich meer richten op verbeteringen van objecten en technieken. Ook de conceptuele inzendingen zijn voornamelijk toegespitst op verbeteringen.
Net als in 2016 waren er veertien inzendingen, vier van hogescholen en tien van universiteiten. Onder de inzendingen waren tien technische en vier conceptuele projecten.
Winnaars 2018
Carolina Lantinga (TU Delft) won in de categorie Techniek met Comparison between static and transient face stability. Casestudy: The RijnlandRoute.
Thijs Niemeijer (Saxion Hogeschool) won in de categorie Conceptueel met zijn project Zichtbaar & onzichtbaar. De ruimte als één geheel, hoe boven- en ondergrond een eenheid vormen. Met zijn pitch op het COB-congres op 22 juni 2018 won hij ook de publieksprijs die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt.
Maurizio Mattiacci kreeg met zijn project The added values of multifunctional underground constructions een eervolle vermelding in de categorie Conceptueel.
Genomineerden
De jury nomineerde vijf studenten uit veertien inzendingen (op alfabetische volgorde):
- Kubilay Bekarlar – TU Delft – Steel-Concrete-Steel sandwich immersed tunnels for large spans (Techniek)
- Carolina Lantinga – TU Delft – Comparison between static and transient face stability. Case-Study: The Rijnlandroute (Techniek)
- Maurizio Mattiacci – TU Delft – The added values of multifunctional underground constructions. An analysis based on the observation of the effects, their consideration and appraisal in the decision-making (Conceptueel ontwerp)
- Ruben van Montfort – TU Delft – Afkeurniveau van zinkvoegen in bestaande zinktunnels (Techniek)
- Thijs Niemeijer – Saxion hogeschool Deventer – Zichtbaar & onzichtbaar. De ruimte als één geheel, hoe boven- en ondergrond een eenheid vormen (Conceptueel ontwerp)
Op 22 juni 2018 is tijdens het COB-congres de Schreudersstudieprijs 2018 uitgereikt. Alle genomineerden stonden op het podium, want ‘als je uit veertien inzendingen bent genomineerd, ben je al een winnaar’, aldus Frits van Tol, emeritus hoogleraar Geo-engineering, die de prijs uitreikte. Hij overhandigde dan ook alle genomineerden een oorkonde.
Dit jaar kon het publiek voor het eerst ook een stem uitbrengen. Met 66 van de 151 stemmen kreeg Thijs de primeur: hij mocht een extra cheque van 500 euro mee naar huis nemen als winnaar van de publieksprijs.
>> In de Verdieping van september 2018 leest u meer over de winnaars en genomineerden
>> Download de scripties via de kennisbank