Schreudersprijs 2022

In 2022 reikt Stichting A.M. Schreuders weer de prestigieuze Schreudersprijs uit; dé prijs voor een bijzondere prestatie op het gebied van ondergronds bouwen waaraan een geldbedrag van 25.000 euro verbonden is!

De tweejaarlijkse prijs werd in 1999 voor het eerst uitgereikt en bestaat dan ook al ruim twintig jaar. De Schreudersprijs is een beloning voor inspirerend ondergronds ruimtegebruik door een bedrijf of combinatie van bedrijven. De Schreudersprijs kan een beloning zijn voor een knap bouwproject, maar ook met een innovatieve bouwtechniek of met een creatieve ondergrondse oplossing kan er worden gewonnen. Om voor de prijs in aanmerking te komen, moet het in elk geval gaan om een prestatie van een Nederlands bedrijf in binnen- of buitenlandse bodem of van een buitenlands bedrijf in Hollandse bodem.

De Schreudersprijs kent een open inschrijving: wie denkt in 2022 voor de prijs in aanmerking te komen, kan zijn of haar bijdrage voor uiterlijk 1 mei 2022 insturen. Een onafhankelijk jury van deskundigen buigt zich over alle inzendingen en selecteert de vijf beste. Uit de genomineerden wordt vervolgens de winnaar aangewezen. Deze ontvangt 25.000 euro.

Schreudersstudieprijs

In tussenliggende jaren wordt de Schreudersstudieprijs toegekend aan afstudeeronderzoek dat interessante inzichten oplevert voor het ondergronds bouwen. De hoofdprijs is 2.500 euro. In november 2021 is de Schreudersstudieprijs voor het laatst uitgereikt. In de categorie Techniek was er een winnaar en in de categorie Ruimtelijke kwaliteit wonnen twee studenten. Bekijk hier alle inzendingen en de winnaars.

In 2019 ging de Schreudersprijs naar De Bastei in Nijmegen. De uitreiking vond plaats tijdens het COB-congres in de Gaasperdammertunnel. (Foto: COB/Randy Da-Costa)